Zis și făcut. Terenul de sport din satul Bursuc, promis în toamna anului trecut de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost amenajat. Oamenii, de diferite vârste, care până acum nu au avut unde să practice sportul, profită  la maxim și se antrenează ore-n șir la aparatele din aer liber.

Terenul de sport are o suprafața de 12 metri pătrați și a fost construit în centrul satului. Oameni din diferite colțuri ale localității vin, aici, ca să tragă de fiare.

Am avut nevoie, copiii sunt foarte bucuroși pentru așa ceva. La aer curat, te-ai mai liniștit puțin, tot e interesant pentru tineret. Trăiesc aici alăturea, cred că în fiecare zi o să fiu pe aici.”

E tare bine, pentru copii e bine, ei o să aibă unde se juca. Veneam acum și ea aa zis ,, bunica cât e de minunat aici și bine. ”E foarte bine ce face Plahotniuc pentru lume, îi bun.”

Bucuros ca toți oamenii, că îi frumos. Asta e foarte bine, una că este o frumusețe și e o ocupație pentru copii, tineret , asta e frumos. Mulțumim lui Plahotniuc, organizația lui cu ajutorul primarului.”

Și  copiii practică sportul pe terenul proaspăt amenajat.

E foarte bine ca să faci sport, aici copii vin și se joacă, noi venim toți, faci sport noi vom veni aici în fiecare zi. Noi ne-am dorit foarte mult să avem așa în satul Bursuc, ca să ne jucăm să fim mai veseli. Noi vom veni des.” –”- Cum e să faci sport?-  Foarte bine. Ne-am dorit foarte mult. O să vin aici să fac sport, să mă antrenez.”

Sunt foarte bucuroasă. O să vin în fiecare zi,  cu verișoarele, cu prietenii. Foarte frumos.-  V-ați dorit așa teren de sport?-  Da.”

Construcția terenului a costat 70 de mii de lei. Iar administrația publică locală declară că nu ar fi reușit, niciodată, să-l amenajeze, fără susținerea liderului PDM.

”În primul rând primăria satului Bursuc nu dispune de așa buget ca să-și poată permite, să-și formeze un așa teren frumos, interesant. Practic, teritoriul satului Bursuc nu are niciun complex sportiv. Era foarte necesar pentru tineret, ca să aibă, unde să se ocupe măcar cât de cât cu sportul. Dar datorită Partidului Democrat, îi mulțumim foarte mult lui Vlad Plahotniuc, care prin suportul dumnealui am putut să obținem un așa teren frumos pentru sat,” a spus prin telefon, primarul satului Bursuc, Victor Rusu.

În data de 28 octombrie 2018, de hramul satului Bursuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc,  le-a promis localnicilor acest teren sportiv. S-a întâmplat, după ce în localitate a fost amenajat un teren din joacă, la fel, dar venit din partea lui Vlad Plahotniuc.