Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, le cere socialiștilor să întoarcă cele 3.5 milioane de dolari luați de Alexei Grecianîi, soțul președintelui PSRM, Zinaida Grecianîi, de la BEM.

Fostul primar de Bălți, scrie în postarea sa: „le sugerez socialiştilor că atunci când vorbesc despre întoarcerea miliardul furat, să adune mână de la mână și să întoarcă cele 3,500 000 de dolari împrumutați de la o bancă din R.Moldova”.

Usatîi s-a adresat către socialiști, spunând să nu mai vorbească atâta de furtul miliardului, dar mai bine să întoarcă cele trei milioane și jumătate de dolari, luați cu împrumut de soțul liderei PSRM, Zinaida Greceanîi, transmite ProTV.md

De asemenea, liderul PN, mai menționează că acest împrumut a fost luat în cadrul diferitor proiecte și nimeni nu avea de gând să întoarcă acești bani.

Renato Usatîi spune că Zinaida Greceanîi împreună cu soțul ei ar trebui să stea după gratii, dar nu să candideze pentru parlamentare.

Vedeți, da?! Unul din beneficiarii reali ai companiei Alsvit-Vin SRL este Alexei Greceanîi, soțul tovarășei Zinaida Petrovna Greceanîi de la Briceni.

O altă beneficiară a companiei este Mîndrila Alla, domiciliată în Chișinău.

Pentru a se ascunde de ochii lumii și de responsabilitatea politică, familia Greceanîi a ”ieșit” din afacere, iar acum tot capitalul este pe seama unicului fondator: Mîndrilă Alla.

Vedeți, până și publicitatea PSRM plătită pe Google apare acolo unde familia Greceanîi are interese.

Compania apare și în Raportul Kroll:

În prezent Alsvit-Vin SRL se află în proces de insolvabilitate (Dosar nr.48-2i-1366-26032018), iar în privința organelor de răspundere a fost intentat și un dosar de răspundere subsidiară, dosar nr.48-2i-1367-26032018. Ambele dosare sunt examinate la Judecătoria Strășeni, judecător dna Talmaci Iana.

Potrivit art.138 din Legea insolvabilității nr.149/2012, în vigoare din 13.03.2013, asociații SRL ”Alsvit-Vin” pot fi obligați să acopere datoriile companiei, care în 2017 se ridicau la 59,3 mln. lei.

Deci socialiștii să nu umble cu fofîrlica și să nu o facă pe neznaiu. Inclusiv Țîrdea ar trebui să lase fumatul de la balconul partidului și să nu-și mai rupă cămașa de pe el, pentru că nu are dreptate și se rupe în fund în zadar.