Veștile bune curg gârlă în satul Zberoaia. Lucrările de renovare ale trei străzi din localitate, au fost reluate în această primăvară, după ce au fost suspendate iarna trecută din cauza temperaturilor scăzute. Totodată, peste 50 de familii vor fi conectate, în timpul apropiat, la gazoduct.

” De această presiune medie vor putea să profite și jumătatea cealaltă de sat, adică în jurul la 50 de gospodării. La presiunea joasă vor putea să se conecteze persoanele de pe această stradă, în jur de 7 gospodării. Noi profităm de faptul că ducem presiunea medie la grădiniță, totodată putem să facem presiunea joasă la oameni,” a afirmat  primarul satului Zberoaia, Dinu Guțuțui.

Pentru ca flacăra albastră să se aprindă în casa lor,  oamenii au scos din buzunare peste trei mii de lei. Mai mult, unii  dintre ei nu s-au limitat doar la plătit banii, dar și participă la efectuarea lucrărilor de gazificare.

”Tragem gaz, contribuie primăria, contribuim și noi, puțin ajutăm, ce nu poate tractorul să săpăm noi, măcar jumătate de metru până în curte. Măcar la plită dacă nu toată casa, totuși e un ajutor foarte bun, mai puține cheltuieli, ”  a spus locuitorul satuui Zberoaia, Nicolae Savin.

Între timp, o altă echipă de muncitori lucrează cu spor la reparația mai multor drumuri din localitate, care se întind pe o distanță de aproape doi kilometri.

”Merg tare bine, organizarea e tot normal.”

”Aceasta este un proiect finanțat de bugetul de stat, acesta a început anul trecut, care leagă Grozeștiul de Bălăurești și drum regional trece prin Zberoaia și tot de acest proiect sunt legate și drumul până la cimitirul nou, grădinița și mai este o stradă adiacentă drumului regional,” a menționat primarul satului Zberoaia, Dinu Guțuțui.

Reparația arterelor este cu așteptată cu sufletul la gură de aproape toți localnicii, între care Nicolae Lungu. Bărbatul spune că acestea erau pline de gropi, iar deplasarea pe ele era o adevărată provocare.

”Dar drum aici nu a fost, calee mare era de tractoare, noi ne înglodam și cu cizme, vai de capul nostru. Vrem și noi să fie mai frumos, mai bine, că anii trec, copii pleacă, nepoțele mari am deja și aș vrea să meargă ca pe la Chișinău. Da acuma cred că aceștia sunt oameni cu inimă mare, Domnu să-i ajute că e un început foarte bun, ” a spus locuitorul satului Zberoaia, Nicolae Lungu.

Și alți săteni vor să meargă mai repede pe străzile renovate. Mai în glumă, mai în serios, ei speră că acestea le vor aduce acasă soțiile aflate de ani buni la muncă în străinătate.

”Apă avem asfalt avem, lumină avem, sănătate și să vină femeile înapoi. Ele au zis că dacă va fi asfalt, vor veni și ele acasă, că acum nu vor să se îngloade. ”

”Umblă cu încălțări albe și când vin la țară se murdăresc, iată cum.  Asfalt nu, dar acum e bun dacă este asfalt. ”

Pentru încheierea lucrărilor de renovare ale celor trei drumuri din satul Zberoaia au fost alocate 26 de milioane de lei din bugetul de stat.

Sursa: Canal 2 Nisporeni