Sistemul de învățământ profesional va fi reformat și adaptat cerințelor pieții muncii. Astfel, va fi asigurată creșterea economică, care va permite realizarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea țării. Promisiunea a fost făcută de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul vizitei pe care a avut-o la şcoala profesională din Nisporeni.

”- Noi suntem o școală, care promovăm meserii agrarePe noi ne interesează acest viitor, că este viitorul elevilor noștri pe care îi instruim. Deci o să fie dezvoltată ramura aceasta? – Vrem să revedem aici abordarea ca să facem producția aici și prelucrarea. Că va fi în Nisporeni, că va fi în mai multe localități, pentru ca să păstrăm ceea ce ne reprezintă, exact cum am venit să renovăm moara și alte elemente mai simbolistice. Eu recunosc că sectorul agrar a fost tot timpul bun aici și o să vedeți, în scurt timp deja deschise, în acest sens, industrii de prelucrare pe diferite produse.

Cartea de vizită a şcolii profesionale din Nisporeni rămâne a fi fabrica de vinuri, care este una dintre cele mai moderne din ţară.  Candidatul democraţilor la funcţia de deputat în circumscripţia numărul 17 s-a arătat interesat de calitatea şi volumele de producţie.

Bobițele vin și aici stau oamenii și aleg fiecare bobiță, care e rea deoparte, care e lovită, care e așa.. Aici, merge apoi zdrobitorul, o zdrobește. Bobițele sunt zdrobite, ele curg pe aici. Și asta e pompa care duce în presa pneumatică. –  Și cât produceți? Producem 10 tone, ale noastre numai, pe an.”

Inima fabricii este laboratorul, unde vinificatorii încearcă să producă diferite cupaje de vinuri.

 “Am introdus soiul şi acum vom afla rezultatul. Zaharul în acest vin este de 1,4. Cantiatea totală este de 3,3.”

Conducerea şcolii profesionale a ţinut să-şi servească oaspeţii cu cele mai alese vinuri.

Este un vin, Domnule președinte este un vin din 2017Aici e de mine scris, îmi cunosc scrisul. – Da? Ce ai scris aici? Mulțumim!”

Oamenii l-au îndemnat pe liderul PDM să continue reformele iniţiate şi după alegerile legislative.

”Lucrurile au pornit deja, iau o altă amploare, o altă atitudine și asta se observă. Vrem să ştim cum o să mergem mai departe, cum ne să realizăm, cum să purcedem spre acel viitor progresiv.”

” Nu am avut drumuri niciodată. Și, în toamnă, au fost făcute străzi întregi de la deal până în vale.”

Ulterior, liderul Partidului Democrat din Moldova a avut o întâlnire cu elevii și profesorii Școlii de Sport din orașul Nisporeni. Acolo, Vlad Plahotniuc s-a revăzut cu fostul antrenor de haltere, Grigore Brașoveanu.

Mergem să ridicăm o halteră? – Hai!”

” Învăța bine, umbla la școala de sport, la școala de muzică, deci se străduia cam peste tot. El era unul dintre cei mai buni. La campionatul Republicii Moldova juniori a obținut locul 2, a fost vicecampion al Republicii, ” a povestit directorul Școlii Sportive Nisporeni, Grigore Brașoveanu.

Politicianul a mărturisit că sportul practicat în trecut l-a ajutat enorm atât fizic, cât și intelectual.

Asta m-a ajutat toată viața, pentru că aici mi-am calibrat puterile, dar ce e important aici noi ne-am învățat și aici am călit voința,” a mărturisit președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Totodată, Vlad Plahotniuc a declarat că formațiunea pe care o conduce va contribui la dezvoltarea sportului.

Noi avem proiecte și în domeniul sportului, mai mult decât arena care am început să o facem. Moldova nu a avut niciodată o așa arenă polivalentă sau multifuncțională ca asta pe care o facem noi acumÎn domeniul sportului avem multe de făcut, pentru tineret avem programe, ” a  afirmat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

 

Oamenii și-au exprimat susținerea pentru Vlad Plahotniuc.

”În primul rând este un om sincer, realist și dacă a spus ceva, a promis ceva, dumnealui face. Nu am văzut la dumnealui până când o parte negativă. Cred că merită, pe deplin, și încă mai mult. Ne mândrim cu dumnealui și toți nisporenienii, toți pământenii și sperăm și credem că numaidecât să învingă și de data asta Partidul Democrat.”

”Am încredere 100% în el că va face treabă.”

Antrenorii și sportivii au ținut să aibă amintiri cu oaspetele de rang înalt și au făcut împreună fotografii.

Școala sportivă se află pe teritoriul stadionului, aflat în proces de modernizare. Proiectul costă până la 130 de milioane de lei și prevede şi construcţia unui hotel.