Vlad Plahotniuc, a promis că până la alegeri va vizita toate localitățile din circumscripție. Azi, imediat după lansarea acestuia în campanie electorală, liderul PDM a mers în vizită la fabrica de confecții, Codreanca, din orașul Nisporeni, unde a făcut cunoștință cu activitatea întreprinderii, dar și a discutat cu muncitorii.

Vizita președintelui Partidului Democrat din Moldova a început cu un tur al fabricii, unde acesta a făcut cunoștință cu procesul de muncă, dar și cu produsul finit.

Imediat după excursia propriu zisă, Vlad Plahotniuc a ținut să stea de vorbă cu angajații acesteia. În cadrul discuției, acesta a îndemnat oamenii să voteze corect.

”Nu trebuie să votați, votați dacă vă conving eu că trebuie să votați. De ce? Pentru că în sistemul mixt, ca oamenii să vină din teritoriu, noi l-am propus, până acum era pe liste și nu prea se lua în considerare omul. Nu credeți vorbelor, nici ale nimănui, nici ale mele, dar credeți faptelor care le facem noi. Nimeni nu a avut grijă de țară așa cum am făcut-o noi, ca partid. Eu o să-mi fac și un birou aici, în Nisporeni, ca tot timpul să puteți veni la deputatul din Nisporeni și să vă rezolve lucrurile. Iar ceea ce o să resimțiți aici, pentru prima dată economia a început să crească, ce-i drept, un an de proteste, doi ani de lucru și abia acum ne putem permite să dăm pensii, să dăm salarii, să majorăm indemnizații, să dăm pentru căldură și multe multe alte chestiuni care abia acum începem să le facem, ” a afirmat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Muncitorii instituției nu au ezitat să adreseze întrebări liderului PDM.

„Sunteți un om de afaceri, dar oricum, în timpul liber, cu ce vă ocupați? – Poate nu mă veți crede, dar eu ies din birou pe la 1-2 de noapte și la ora 6..timp liber nu pre am.”

La rândul său, liderul democraților a întrebat muncitorii ce salariu câștigă.

„De la 5 mii la 9 mii. – Până la 9 mii? Da. – Asta că va spus el acuma?  – Nu, nu, nu, pot să vă arăt. – 9 mii, bravo!”

Oamenii spun că pentru un viitor frumos vor alege faptele și nu vorbele.

25

”L-am avut pe domnul Plahotniuc care spune că ne va face foarte multe lucruri bune. După cum a vorbit se pare că va fi totul bine. De când a început el a face niște lucruri, da, într-adevăr, drumuri, ajutoare, la maternitate, pentru copii cadouri și nu importă anume că a dat cadouri, dar pur și simplu s-a implicat și și-a dat interesul pentru țară, pentru oamenii care trebuie ajutați.”

”Pentru noi, la noi acolo s-a tras gaz, gratuit, am plătit foarte puțin în comparație cu cei care au tras mai înainte. Cu copiii am mers pe la parcul acesta de Crăciun, Târgul de Crăciun. Credem în domnul Vlad Plahotniuc.”

”Ne-a povestit cum se descurcă, ce păreri are, ce ajutoare va mai da. Eu aș vrea să spun că el face și după părerea mea, foarte bine face. La Soltănești a făcut stadion pentru copii, a făcut la biserică, a ajutat, a făcut drumurile pe satul nou. Cred că va face și va lua măsuri cu toate neajunsurile care mai sunt prin sate, prin țară.”