Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, s-au întâlnit miercuri după-amiază la Hanoi, fiind pentru prima dată când cei doi lideri se întâlnesc după summitul de la Singapore, din iunie 2018.

Prima întâlnire din cadrul summitului a celor doi președinți s-a ținut la hotelul Metropole din capitala Vietnamului. Trump și Kim au dat mâna și și-au zâmbit prietenos, după care au participat la o scurtă ședință foto și au spus fiecare câteva cuvinte înainte de a se retrage la o întâlnire privată, transmite libertatea.ro

„Este o o onoare să fiu alături de preşedintele Kim, este o onoare să fim împreună în Vietnam”, a declarat Trump care i s-a adresat i apoi omologului său: „e grozav să fiu alături de dumneavoastră”.

Președintele american a declarat că speră la un dialog reuşit şi că „nu dă înapoi în privinţa denuclearizării” peninsulei coreene. „Ţara dumneavoastră are un potenţial economic formidabil, incredibil, nelimitat”, i-a spus preşedintele SUA.

Kim a spus că prin organizarea summit-ul din Vietnam au fost depăşite obstacole şi a fost nevoie de răbdare.

În continuare și el şi-a exprimat speranţa că tratativele vor fi încununate de succes și a afirmat că este „încrezător că vor obţine rezultate grozave pe care toţi le vor saluta”.

La întâlnirea de la Hanoi, Trump este însoţit de secretarul de stat Mike Pompeo şi de şeful personalului Casei Albe, Mick Mulvaney, în timp ce din delegaţia lui Kim fac parte emisarul special Kim Yong Chol şi ministrul de externe Ri Yong Ho, scrie Agerpres citând agențiile internaționale de presă.