Veselie și voie bună la Milești. Sătenii au sărbătorit hramul localității

41

Chef și voie bună în satul Milești, unde a fost marcat sâmbăta trecută hramul. De la mic la mare, sătenii au avut parte de o petrecere de zile mari. Printre cei prezenți la sărbătoare s-au numărat și reprezentanți ai Partidului Democrat din Moldova, care  nu au venit mâinele goale, ci cu daruri pentru localitate.

Startul sărbătorii a fost dat cu evoluția muzicală a mai multor colective folclorice din raionul Nisporeni, dar și din afara acestuia. Au urmat momentele sportive pe parcursul cărora cei mai puternici tineri din sat și-au încercat forțele la trântă. Mai ales că miza a fost una pe măsura: un cocoș sau un berbec.

  „Mă simt foarte bine și sunt bucuros că l-am câștigat. Am avut putere, m-am antrenat mult în parc, ca să câștig cocoșul.”

„A fost o competiție frumoasă, sunt în satul de baștină și de mic vin aici la toate evenimentele și astăzi am participat la marele concurs, lupte liberă-trânta.”

Petrecăreții au avut parte de suprize din partea organizatorilor. Maturii au primit mici, iar copiii – înghețate.

„Ne bucurăm mult. Este o sărbătoare minunată. Mi-a plăcut dansurile, artiștii.”

„Îmi place că ne-am adunat toți grămadă, toate rudele,  ne mai vedem unul cu altul, pentru că în fiecare zi lucrăm, dar aici ne mai veselim.”

„Oamenii se adună, e  frumos, se bucură și copii. Noi nicioadată nu nu am avut așa spații de joacă pentru copii. Le mulțumim dl Plahotniuc și conducerii din Parlament.”

„Sigur că ne place. Se fac lucruri frumoase la noi, proiecte, avem o părere bună.”

„Ne place, foarte frumos cântă Ionel Istrati și Victoria Lungu.”

La sărbătoare a fost prezent și deputatul democrat Vasile Bîtca.

„Și cum la sărbători nu se vine cu mâna goală, la hramul satului, noi din partea Partidului Democrat, din partea dl președinte Vlad Plahotniuc, venim cu un cadou- un teren de joacă pentru copii. Felicitări și La Mulți Ani, Milești!” a declarat deputatul, Vasile Bîtca.

Cu felicitări au venit și președintele raionului, dar și primarul orașului Nisporeni.

„Vă transmitem mesajul nostru de felicitare și urări de bine. Noi ne bucurăm să fim alături de dumneavoastră, ” a menționat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

„Noi, Consiliul Raional Nisporeni cât și echipa Partidului Democrat vom fi alături de ei în realizarea proiectelor importante, ” a asigurat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Edilul localității, Radu Vîrlan, a spus că în 2019, hramul a fost sărbătorit mai târziu, decât în anii precedenți.

„Vă felicit cu hramul satului care l-am anulat pe data de 11 că știți că data de șase a fost Blajinii și nu am vrut să fie două sărbători odată. Vă doresc multă sănătate. Mă bucur că suntem așa de mulți, timpul a ținut cu noi,” a spus primarul satului Milești, Radu Vîrlan.

Petrecerea a durat până seara târziu. Aceasta a culminat cu un concert susținut artiști naționali, precum Ionel Istrati și Victoria Lungu.

În satul Milești, locuiesc 3200 de persoane.