Veste bună pentru elevii din Liceul Teoretic “Mircea Eliade”. Adolescenții din localitățile rurale, care frecventează instituția se vor caza într-un cămin nou în cel mult trei ani. Administrația liceului susține că deja știe unde va fi construită noua clădire, iar acum, urmează să identifice și resursele financiare necesare. Elevii spun că abia așteaptă să treacă la casă nouă.

În prezent, elevii liceului „Mircea Eliade” sunt cazați în fosta școală Internat pentru copii cu dizabilități. Chiar dacă nu se plâng prea mult pe condiții, aceștia totuși afirmă că și-ar dori o locuință modernă.

Acuma la moment condițiile la cămin nu sunt atât de bune, desigur că ne-am dori un nou cămin, pentru că am vrea ca condițiile să fie mult mai bune, pentru că acesta, în căminul care stăm acum este foarte vechi. Mai mulți copii vor veni la noul cămin. În noul cămin mi-aș dori sigur condiții mult mai bune.”

Condițiile pot să spun că sunt nu prea bune, deoarece locuim într-un cămin vechi. Căminul se închide în fiecare seară la ora zece, sâmbăta el este închis. Multe instituții de învățământ dispun de căminuri cu mult mai bune ca al nostru și acest fapt va aduce mai mulți elevi în școala noastră și mai mulți elevi vor vrea să stee în

Căminul vechi într-adevăr este o clădire veche, noi suntem nevoiți să acceptăm condițiile care sunt, cu baie comună, un televizor pentru 18 persoane, cred că asta chiar s-ar putea să nu placă la toți și nu contează pentru noi condițiile care sunt acum, noi principalul vrem să învățăm și să terminăm studiile. – Ce părere ai că vor să facă un nou cămin? – Părerea este destul de bună, deoarece vor motiva mai mulți elevi să vină să învețe în această instituție.”

Directorul Liceului, Vasile Vacari spune că acum urmează să identifice resursele financiare pentru a demara lucrările.

”Intuim să construim un cămin pe teritoriul liceului, deoarece spațiul pe care îl deținem, liceul suprafața care o deține liceul ne permite acest lucru, și vom scădea din cheltuieli pe care le are liceul și vom crea niște condiții mai bune, niște condiții bune chiar pentru liceeni. Deci cererea este în stadiul de aprobare și la moment suntem la etapa de proiectare acestui cămin. Vrem să înaintăm la secțiile de proiectare ale Ministerului Dezvoltării Regionale pentru a ne proiecta acest cămin și mai departe găsim sursele financiare pentru a construi acest cămin,” a menționat directorul Liceului Teoretic “Mircea Eliade”, Vasile Vacari.

Cei 18 elevi, care sunt cazați în actualul cămin achită anual în jur de 700 de lei.