În acest weekend s-a dat startul turneului raional de minifotbal în memoria polițistului Tudor Țărnă, decedat pe câmpul de luptă în 1992. În total, în cursă s-au înscris 17 echipe din cadrul mai multor școli din raion. Câștigătorii s-au ales cu diplome, cupe dar și premii bănești.

Timp de trei ore, terenul de fotbal al Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din orașul Nisporeni a devenit un adevărat câmp de luptă. Tinerii, care au participat la prima etapă a turneului au depus tot efortul necesar pentru a pleca acasă cu premiul mare.

”Această competiție se desfășoară în memoria unui comandant care a murit pe front și anume cu familia Țărnă și primul meci din câte se vede îl dominăm foarte mult, pentru noi putem spune că este o încălzire. Având în vedere celelalte echipe, după ce vom trece de grupe, cred că va fi mai dificil”.

”Pentru mine înseamnă un joc de fotbal care participăm mai multe echipe din raionul Nisporeni, mă bucur că particip la această competiție”.
La eveniment a fost prezent și deputatul democrat, Vasile Bîtca, care l-a cunoscut personal pe eroul Tudor Țărnă.

”Particip cu mare placere la acest turneu fiindcă în 1992 fiind și eu un copil de 21 de ani am participat și eu la acest război și chiar am fost martor ocular când a fost rănit domnul Tudor Țărnă, pe atunci locotenent major de poliție. Acest bărbat al neamului a meritat-o pe deplin să-i ducem memoria până la ultimile clipe când vom avea noi posibilitatea să organizăm asemenea turnee”, a mărturisit deputatul, Vasile Bîtca.
Turneul este organizat anual la inițiativa Inspectoratului de Poliție din Nisporeni.

”Inspectoratul de Poliție și eu personal de când am devenit conducător, am moștenit acest turneu, el a fost început de către colegii lui Tudor Țărnă care l-am transformat în turneu internațional și continuăm să-l promovăm”, a menționat șeful IP Nisporeni, Nicanor Ciochină.
Cheltuielile pentru organizarea acestuia au fost suportate atât de Inspectoratul de Poliție cât și de școala de sport din Nisporeni.
”Noi ne implicăm de fiecare dată cu susținerea financiară a echipelor, cu acordarea cupelor, premiilor bănești, echipele au fost împărțite în patru sub grupe, unde se joacă două pe terenul Mircea Eliade, restul se vor juca la stadionul orășenesc și la Ștefan cel Mare la gimnaziu”, a spus directorul Școlii de Sport Nisporeni, Grigore Brașoveanu.
Etapa finală a turneului se va desfășura în luna iunie.În cadrul acesteia, pe terenul de fotbal vor juca mai multe echipe de polițiști atât din Republica Moldova cât și din România. Tudor Țărnă a fost împușcat mortal pe platoul de luptă din satul Coșnița, raionul Dubăsari acum aproape 17 ani. În memoria lui, în fiecare an, la Nisporeni se organizează în luna mai un turneu de minifotbal.