N-au trecut decât 4 ani de când a promovat în Divizia Naţională de fotbal și deja se pregăteşte să debuteze în cupele europene.

În această vară clubul Speranţa Nisporeni se va alinia la startul tururilor preliminare ale Ligii Europei.

Performanţa a fost posibilă după victoria lui Sheriff Tiraspol în finala Cupei Moldovei. „Viespile”, care deţin şi titlul naţional, vor juca în Liga Campionilor, iar, conform regulamentului UEFA, dreptul de evoluţie în preliminariile Ligii Europei i se oferă formaţiei clasate pe locul 4 în ediţia precedentă de campionatului și nu finalistei cupei, cum era mai devreme.

„Am muncit foarte bine în sezonul trecut. În meciurile directe cu FC Sfântul Gheorghe am fost bine, de asta şi merităm să fim unde suntem. Vrem să facem o imagine bună şi să devină o tradiţie intrarea în cupele europene”, a menţionat Cristian Efros, antrenor Speranţa Nisporeni.

Și jucătorii Speranţei doresc „să facă o figură frumoasă” în Liga Europei.

„Suntem bucuroşi. Intrăm în istorie pentru Speranţa Nisporeni. O să ne străduim să nu dezamăgim suporterii şi toată Moldova”, a precizat Ion Arabadaji, fundaş Speranţa Nisporeni.

Pentru un fotbalist, să ajungă să joace în Liga Europei sau Liga Campionilor înseamnă să atingă un anume nivel valoric. Noi, toţi jucătorii din lot aşteptăm cu nerăbdare meciurile și vom fi pregătiţi corespunzător. Pentru club, aceasta va fi prima ”aventură europeană. Cred că va fi una foarte bună”, a specificat Maxim Iurcu, atacant Speranţa Nisporeni.

Petru Efros, preşedintele clubului de fotbal Speranţa Nisporeni, susține că a visat la cupele europene încă din 2013, când a devenit antrenor al echipei ce juca în Divizia B, al treilea eşalon valoric al fotbalului moldovenesc.Dumnezeu le-a aşezat pe toate aşa cum trebuie să fie. Noi suntem o echipă serioasă, clubul care ceva îşi doreşte, care are o infrastructură. Uitaţi-vă unde ne antrenăm, ce facem. Vreau să felicit băieţii ăştia, care merită şi vor juca foarte interesant”, a declarat Efros.

Alături de Speranţa Nisporeni, alte două cluburi ce vor reprezenta Republica Moldova în preliminariile Ligii Europei din acest an sunt Petrocub Hânceşti şi Milsami Orhei.