Ploile și noroiul vor rămâne deja o amintire pentru cei peste 150 de locuitori ai  străzilor ”Tineretului’’ și ’’Morilor” din sectorul ”Satul Nou” ai comunei Șișcani. Asta după ce autoritățile locale au decis să renoveze în varianta albă cele două străzi cu o lungime de 2 kilometri. Lucrările de renovare au început în această săptămână, iar muncitorii dau asigurări că la sfârșitul acestea vor fi finisate.

Mihai Melnic în vârstă de 72 de ani povestește că circulă prin localitate cu ajutorul bicicletei. Pe timp de ploaie însă, bărbatul schimba bicicleta pe cizmele de cauciuc.

Eu am 15 ani de când locuiesc acolo la băieți. Și merg pe glod.  Dar, dacă o să fie drumul bun nu o să mai fie drumul rău. – Pe timp de ploaie cum mergeați dumneavoastră?-  Eeee, greu tare, cibotele până la genunchi în glod. Suntem bucuroși,” a spus  locuitorul comunei Șișcani, Mihai Melnic.

Și ceilalți locuitori așteaptă cu nerăbdare renovarea drumului.

’’Acesta este un lucru foarte bun și sper să nu numai ajungă numai la asta. Doamne Ajută. Nici nu vreau să vă spun ce era aici în mijlocul drumului, tot nămolul, tot ce era, vârful dealului venea la vale. Acum sperăm că o să fie făcut și nu o să mai avem probleme de acest gen.”

’’Este bine că fac drumul, foarte bine. Trebuie ca drumul să fie făcut. Ei era urât de tot înainte. Văleu, ce era acolo.”
’’Foarte bine că fac, dă Doamne să meargă pe toate străzile să poată ieși lumea. Este bine că se mai gândesc la noi și ne fac drumuri bune, foarte bine. A fost pământ arabil, dar acum este bine acum, am văzut că pun piatră, aduc mașinile și este foarte bine.’’
Primarul Comunei Șișcani, Vladimir Bodeanu afirmă că aceste străzi se aflau într-o stare deplorabilă și nu au fost renovate niciodată. Din acest motiv s-a decis ca anume aceste artere să fie reabilitate de urgență.

’’În legătură cu faptul că satul nou practic nici lumină nu avea, noi le-am conectat pentru început lumina, iar acum le facem drum. Făcându-le drumul noi vrem să-i scoatem la șoseaua centrală, la asflat toți locuitorii de pe strada ’’Tineretului’’ și ’’Morilor’’. Acum, la moment, lumea este mulțumită, locuitorii care locuiesc acolo am din partea lor doar cuvinte de mulțumire. Oamenii sunt mulțumiți,” a menționat  primarul comunei Șișcani, Vladimir Bodeanu.

Pentru reabilitarea celor două străzi, din Fondul Rutier au fost alocate aproximativ 300.000 de mii.