Vorbim despre angajații întreprinderii “Gospodăria Comunală”, care astăzi au salubrizat centrul orașului, în urma mizeriei rămase după ninsori. Muncitorii spun că nu vor înceta lucrările până când localitatea nu va străluci de curățenie.

De la prima oră, cei zece angajați ai întreprinderii “Gospodăria Comunală” au declarat război gunoiului. Muncitorii spun că vor avea grijă ca în oraș să fie lună.

”Murdărie să fie nu se poate. Mai strângem hârtii, gunoiul se strânge, apoi se duce. Trebuie să fie curat. Când lucrăm până la trei, până la patru când și cum.”

Nu aș spune că este ușor, dar trebuie de făcut în așa fel ca orașul să fie frumos și nouă să ne placă și la cei care intră în oraș. Fiindcă iarna nu a mâncat-o lupul, dar noi trebuie din timp să lucrăm. Noi efectuăm toate lucrările începând de la strângerea hârtiilor, măturăm străzile, îngrămădim gunoiul, încărcăm și îl ducem și este curat în oraș.”

Alături de muncitori l-am întâlnit și pe Gheorghe Sapescu  din orașul Nisporeni, care este șomer. Bărbatul spune că s-a apucat de treabă nu doar pentru a avea un oraș mai curat, ci și pentru a îndeplini cele 140 de ore în folosul comunității.

”140 de ore. Nu este prima zi, eu lucrez de pe data de patru. Pentru mine nu este greu, eu am lucrat și sunt învățat cu lucrul. Mulțumesc domnului  Grigore și domnului Popov că m-au primit la lucru și m-au înțeles. Ne dă lucru și suntem mulțumiți.”

Lucrările de salubrizare a orașului vor continua și săptămâna viitoare.

”Pe parcursul acestei săptămâni chiar și astăzi un sector de amenajare ce se îndeplinește lucrările de curățirea străzilor de nămolul format în urma materialului împrăștiat pe parcursul lunilor noiembrie, decembrie, ianuarie. Noi acum avem foarte mare volum de lucru ca să curățim, să măturăm, să încărcăm și să evacuăm gunoiul și nămolul de pe străzi. O să lucrăm în continuu până când nu o să descurcăm orașul de gunoi și nămol care s-a format pe străzi,” a spus răspunzătorul  sectorului de amenajare, Grigore Cernobrovciuc.

Nisporenienii susțin inițiativa autorităților. Aceștia mai spun că fiecare în parte poate constribui la curățenia orașului său.

’’Curățenia este mama sănătății. Da, ne bucurăm de ceea ce vedem este foarte bine. Să păstrăm curățenia și acasă și pe drum ca să fie ca într-o țară Europeană.’’

”Foarte bine. Este ordine și este bine.’’

”Este ordine nu cum era înainte. Este bine că trebuie să fie curățenie că este oraș.”