Satul Boldurești va avea în curând un post de pompieri și salvatori modern, dotat cu toate cele necesare, care va crea și noi locuri de muncă. Tot în aceiași localitate, nu demult a fost inaugurată o filială a unei companii de confecționare a hainelor. Iar la Brătuleni, sătenii se vor bucura în scurt timp de un drum mai bun.
Una dintre problemele cu care se confrunta comuna Boldurești, era lipsa unui post de pompieri și salvatori. Datorită Guvernului, situația va fi diferită.

” Acest post a fost construit timp de șase luni de zile unde cu părere de bine acum două săptămâni în urmă a fost dat în exploatare. Pot să vă aduc la cunoștință că acest post, costul total a fost în jurul de 1 mln de lei unde din partea Guvernului Republicii Moldova s-a alocat șase sute de mii de lei și din partea administrației publice locale s-a alocat 400 de mii, ” a spus primarul comunei Boldurești, Vasile Miron.

În scurt timp, postul va fi inagurat și va deservi opt localități. Până când va fi tăiată panglica, obiectivul a fost  vizitat de deputatul democrat, Vasile Bîtca.

Deputatul democrat s-a arătat interesat și de filiala unei întreprinderi de confecționare a hainelor speciale pentru constructori, care și-a deschis larg ușile acum o lună. În cadrul acesteia, activează 40 de angajați. Hainele sunt exportate în Europa.

Nici sătenii nu au fost lipsiți de atenția democratului. În cadrul unei întâlniri, i-au mulțumit  deputatlui pentru implicarea Partidului Democrat în soluționarea mai multor probleme printre care renovarea drumurilor.

Luînd lucrurile mărunte chir până la cele mai mari. Se simte infrastructura că s-a schimbat chiar și aceleași drumuri.”

Mă bucur că localitatea se dezvoltă și cred că în următorii ani se va vedea efectul la ceea ce se dezvoltă.”
Vasile Bîtca a mers și la Brătuleni, unde a inspectat șantierul de construcție a unui drum, care spune primarul, trebuia obligatoriu renovat.

” Este un drum problematic care întotdeauna aveam probleme nu doar lumea să circule cu mașina, dar chiar și pe jos pentru că aici s-a adăugat la drum hlei și lumea nu putea să iasă. Și toți sunt mulțumiți că am făcut în jur la vreun kilometru de drum de pietriș. Mulțumim PDM că și eu au investit în pietriș, în acest drum și mai avem niște pietriș ca să terminăm.”

Vasile Bîtca spune că problema acestui drum nu îi este necunoscută, iar PDM a decis să ofere primarului toate cele necesare pentru ca lucrările de renovare a drumului să fie duse până la capat. Aici vorbim despre opt mașini cu pietriș. După vizita acestui obiect, deputatul Vasile Bîtca s-a întâlnit cu sătenii.

” Noi într-adevăr pe parcursul anilor de când domnul Nicolae Chercheja și cu echipa PDM cu colegii noștri care sunt aici în teritoriu am  depus o muncă enormă. Noi știm cum am preluat satul Brătuleni, împreună cu domnul primar și în ce situație era atunci satul când nici casa de cultură, nici amenajarea în centrul satului și nici o porțiune de drum.”

Locuitorii i-au mulțumit deputatului pentru aportul PDM în dezvoltarea comunei.
„ Desigur că foarte multe s-au schimbat anume în ultimii șapte, opt ani. Lucrurile s-au schimbat în bine și asta ne bucură foarte mult. Aici vorbim de același apeduct. Vorbim de aceleași drumuri care sunt în varianta albă, vorbim de același centru al satului Brătuleni. ”

”În această perioadă comuna Brătuleni s-a dezvoltat și s-a dezvoltat în diferite direcții. Mulțumim PDM care de fiecare dată ne-a susținut, ne-a acordat atenție și datorită acestor lucruri noi putem să ne realizăm.”
Tot datorită PDM, copii din comuna Brătuleni au propriul lor teren de joacă.

”M-am adresat la domnul preșdinte, Vlad Plahotniuc m-a ajutat cu teren de joacă, cu terenul de fotbal, acum se finisează proiectul. Facem în centru un agrement sportiv pentru tineri. În timp de trei ani de zile satul Brătuleni și Cîrnești undeva 95 de procente este pietruit,” a menționat primarul comunei Brătuleni, Nicolae Chercheja.

Democatul Vasile Bîtca spune că este datoria sa de a fi aproape de oameni.

”Scopul vizitelor care se petrec în raionul Nisporeni este prin faptul că vrem să fim mai aproape de cetățeni care ne-au acordat votul. Să discutăm problemele care sunt în raionul Nisporeni. Ne-am propus ca să facem vizite săptămânal, ca să fim la curent cu problemele din localitățile raionului Nisporeni, ” a declarat deputat PDM, Vasile Bîtca.

Oamenii care doresc să discute direct cu deputatul PDM, Vasile Bîtca, o pot face în fiecare zi de luni, în intervalul orelor 10-12,  la sediul Organizației Raionale a Partidului Democrat din orașul Nisporeni.