Partidul Democrat din Moldova a susținut un briefing de presă. Președintele PDMVlad Plahotniuc a mulțumit tuturor celor care au votat într-un mod democratic, dar și întregii echipe a PDM.  

Vlad Plahotniuc:

„În primul rând vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor care au mers la vot și au exprimat acest drept în mod democratic.

Vreau să le mulțumesc și partenerilor externi, organizațiilor care au trimis la noi în țară observatori, pentru munca făcută în scopul desfășurării unor alegeri cât mai bine organizate și cât mai democratice.

Vreau să mulțumesc întregii echipe al PDM pentru munca asiduă depusă în această campanie. Am văzut cu toții că una dintre cele mai bune caracteristici a echipei noastre este profesionalismul și solidaritatea de echipă.

În numeroasele întâlniri avute cu oamenii în această campanie electorală, am stabilit împreună că PDM va continua proiectele sociale începute și va iniția și altele noi.

Este devreme să discutăm despre formula politică în care noi vom realiza aceste lucruri, dar ceea ce pot să vă asigur eu este că fiecare mandat primit de PDM, mandat pe care îl va avea nou în acest Parlament, el va lucra pentru cetățeni, pentru a le face viața oamenilor noștri mai bună.

Indiferent de diferențele doctrinale dintre partidele care vor fi în Parlament, politicienii din Moldova trebuie să aibă un singur scop, să facă viața oamenilor mai bună.

Noi nu suntem supărați pe nimeni, noi nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm, noi nu avem subiecte despre care nu vrem să discutăm, noi nu vom pune condiții, dar nu vom accepta condiționalități. Noi vrem să lucrăm pentru țară, pentru tot ce ne-am angajat la întâlnirile noastre cu oamenii”, a spus președintele PDMVlad Plahotniuc.

Pavel Filip: S-a dovedit că astăzi procesul de vot a fost unul liber, democratic. Observatorii internaționali au fost prezenți la toate secțiile de vot. Chiar dacă unii concurenți electorali au încercat să inducă în eroare observatorii, aceștia au vegheat procesul de vot. Pentru prima dată, votul din diasporă s-a desfășurat impecabil. Nu au fost probleme. În altă ordine de idei, vreau să mulțumesc colegilor mei din campanie

Andrian Candu: Aș vrea să reiterez votul din diasporă care s-a desfășurat corect. nu poream vălzut incidente în diasporă. Deși au fost unele acuzații cu expirarea actelor false, față de anul 2016 când au fost peste 130 000 de cazuri astăzi au fost doar 170 de cazuri. Noi am condamnat deja, dar reiterez că condamnăm atitudinea și comportamentul unor concurenți politici, nemijlocit Maia Sandu și acel ONG care a speculat și a pus presiune pe cetățeni să nu participe la referendum. Nu am prea auzit de incidente în diasporă. Ceea ce denotă că autoritățile s-au pregătit și am depășit acele dificultăți care au fost în 2016. Mulțumesc echipei PDM, care a avut cea mai frumoasă și cea mai activă campanie, cu trandafiri, cu marș frumos de Dragobete.