Cântece, dansuri populare și scenete pe scena Centrului de Cultură din oraș, unde a fost dat, astăzi, startul festivalului ”Mărțișor” din raionul Nisporeni. Mai multe colective artistice, dar și elevii Școlii Muzicale au evoluat în fața publicului, care i-a răsplătit cu ropote de aplauze.

Pe scena din incinta Centrului de Cultură și Tineret ” Luceafărul” au evoluat vioriștii Școlii de Muzică din orașul Nisporeni, dar și cinci ansambluri, între care ”Freamăt de Codru” și ”Doina Codrilor”.

”Venim cu trup și suflet, aici, ne găsim liniștea sufletească ne luăm o adrenalină mare, ’’ a mărturisit membrul ansamblului ”Freamăt de Codru”, Nina Jar.

’’Încercăm să împletim, aici, un spectacol de tradiții populare de la vatra noastră. Pentru astăzi încercăm să aducem un florilegiu de melodii populare, împletit cu folclor al copiilor și folclor ce ține de obiceiurile de primăvară, ” a spus  conducătorul artistic al ansamblului ”Doina Codrilor”, Claudia Negură.

Artiștii au fost aplaudați îndelung de spectatorii de toate vârstele.

Aici sunt pentru prima dată și mi-i drag, e frumos. Foarte frumos și ceea ce e frumos și plăcut sufletului și nu numai ochiului, e legătura aceasta între generații, dacă ați observat de la cel mai mic până la cel mai în vârstă și toată lumea cântă, recită. ”

’’Mă bucur că se organizează asemenea sărbătoare, pentru că trezește în sufletele oamenilor un sentiment de reînviere, vine odată cu primăvara, vine odată cu mărțișorul.’’

’’Avem niște emoții de bine, învie natura, o bucurie în suflet sosirea primăverii, învie sentimentele, căldură în suflet, așteptăm mărțișoare de la cei dragi, oferim și noi mărțișoare părinților copiilor și celor apropiați”.

Printre spectatori s-a numărat și vicepreședintele raionului Nisporeni.

”Suntem, astăzi, la un început de un nou anotimp, cel am primăverii mult așteptată de toți. Care ne aduce schimbarea nu numai în natură cât și în sufletele noastre, ” a menționat vicepreședintele raionului Nisporeni, Sergiu Sococol.

Festivalul ”Mărțișorul” este organizat de Secția Cultură a Consiliului Raional Nisporeni. Evenimentul a ajuns la cea de-a 53-a ediție.

”Festivalul este organizat cu prilejul primăverii. De fiecare dată noi știm că prima zi de primăvară ne aduce sentimente mai vioaie, o liniște sufletească și cu aceasta cred  noi suntem bucuroși cu acest festival organizat, ” a afirmat șeful Secției Cultură a CR Nisporeni, Lilian Zbîrnea.

Festivalul ”Mărțișor” se va încheia în data de zece martie. Până atunci, vor avea loc mai multe spectacole muzicale atât în orașul Nisporeni, cât și în câteva sate, precum Ciorești, Bursuc și Isăicani.