Motiv de bucurie pentru copiii din satul Bursuc. Până la sfârșitul acestei săptămâni, în localitate va fi inaugurat un teren de sport, promis de liderul democraților, Vlad Plahotniuc.  Astăzi, muncitorii s-au pus pe treabă și au început amenajarea terenului. Atât picii cât și adulții spun că de acum încolo, activitățile sportive vor putea fi desfășurate în siguranță.

În data de 28 octombrie, atunci când locuitorii satului Bursuc au marcat hramul, liderul PDM, prezent la eveniment le-a promis oamenilor că cei mici vor avea unde să facă sport. Asta după ce în sat a fost amenajat un teren de joacă, de asemenea dar venit din partea lui Vlad Plahotniuc.

Ninsorile au trecut, iar astăzi, muncitorii s-au pus pe treabă. Aceștia dau asigurări că vor finaliza lucrările în cel mai scurt timp posibil.

Este puțin glod, dar trebuie să facem. Ce se vede astăzi aici, instalăm, mâine mai avem vrio câteva poziții. Acestea sunt aparatele de fitness, ele o să fie asamblate aici în două rânduri, o să fie paralele trei bucăți, o să fie bara de tracțiune, acolo în margină, și deja aici al doilea rând.”

Primarul satului spune că niciodată în localitate nu au avut un teren de sport.

”Acest teren care este în spate aici la sărbătoarea hramul satului am avut ca oaspete drag pe Vlad Plahotniuc, care în cadrul acestei sărbători ne-a cadonat acest teren frumos. Sunt 11 elemente pentru sport, teren de sport așa și se numește. Care costă în jurul la 70 de mii de lei. Să fie promisiunea vorbe și faptele spuse trebuie să fie și făcute,” a menționat primarul satului Bursuc, Victor Rusu.

Locuitorii satului Bursuc spun că sunt fericiți că în sfârșit vor avea un teren de sport modern.

Suntem mult bucuroși că se face, și pentru viitorul copiilor noștri, a nepoților noștri. Suntem bucuroși, suntem mulțumiți din partea lui, face se deschide și sănătate și la mulți ani .”

Bineînțeles suntem bucuroși, nespus de bucuroși. Lasă să fie pentru copii noștri, pentru nepoții noștri și tot așa mai departe.”

Foarte bun, nouă ne place cum a făcut primarul și pentru copii, că avem copii mititei și îmi pare că tot bun fac. Suntem  bucuroși, că-i mai bine așa când face, că alții care erau la putere, nu făceau nimic, puneau tot în buzunarul lor, dar Vlad Plahotniuc face tot pentru oameni.”

O părere foarte bună, este o idee binevenită, a fost promis de domnul Vlad Plahotniuc la hramul satului și deja merge inaugurarea. Pentru tinerii din sat și nu doar. Până la moment tot ce s-a promis s-a realizat.”

În satul Bursuc locuiesc peste 1400 de oameni.