În ultimele zile, presa din trustul Platon-Țopa este în al nouălea cer și comentează exaltat declarațiile unui bărbat din Sociteni, Ialoveni, care la o întâlnire electorală cu Liviu Vovc, un candidat al binomului Sandu-Năstase, a ținut o predică despre campanie.

Potrivit Actual.md, acesta afirmă că moldovenii sunt slabi de minte, dar se dă mare specialist în construcția drumurilor, comerț.

”La cel care vine la mine și bea un pahar de vin, la acesta îi lămuresc”, își continuă discursul noua vedetă a presei BEM.

Ceea ce nu știe sau ascunde intenționat presa plătită cu generozitate de Platon și Țopa din banii furați de la cetățeni este că ”alegătorul deșteptat” are un bogat palmares penal și a făcut pușcărie pentru omucidere.

Este vorba despre Pavel Luca, de 58 de ani, cunoscut în Sociteni cu porecla ”Castana”. În 1998, acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru omor, după ce a băgat un cuțit în spate unui bărbat.

Castană a mai fost condamnat și în anii 1995-96 pentru diferite infracțiuni, dar s-a ales cu amenzi. Amatorul de ”lămurit altor moldoveni lucrurile la un pahar de vin” a uitat să spună că s-a lepădat de băutură, după ce devenise alcoolic și a urmat un curs de tratament.

Acest lucru nu îl împiedică, însă, să vândă vin altor săteni, care pentru ”un pahar de cinste” sunt gata să asculte orice scânteie de ”înțelepciune cultivată în pușcărie”.
Culmea cinismului este că drumul reparat din Sociteni trece chiar pe lângă poarta lui Pavel Luca și din imagini se vede că e în stare bună.