Premieră pentru satul Brătuleni. Două străzi din această localitate vor fi iluminate. Costul total al lucrărilor este de 240 de mii de lei, bani alocați din bugetul local. Muncitorii dau asigurări că de mâine, sătenii nu se vor mai teme să iasă noaptea din case.

Timp de două săptămâni, muncitorii au instalat peste 10 stâlpi. Aceștia spun că procesul de instalare este unul anevoios dar și periculos.

Aici facem o gaură să punem un stâlp pentru iluminare stradală. Prin copaci, pe stâlpi sunt riscuri la tensiune, la lumină.”

Cu vâșca punem parii de electricitate. Aici în Brătuleni cred că azi trebuie să finisăm.”

Edilul localității, Nicolae Chercheja spune că cheltuielile pentru consumul de energie electrică vor fi achitate de către Primărie.

”Noi acum finisăm luminarea stradală în satul Brătuleni și Cârnești. Aici avem o stradă de un km și mai este strada de  la gradiniță. Corpuri de iluminat sunt în jur la 60 de corpuri. Toate LED, sunt economice, sunt de 30 W, sunt care dau lumina foarte bine,” a spus primarul comunei Brătuleni, Nicolae Chercheja.

Cei mai fericiți sunt sătenii, care afirmă că inițiativa autorităților este binevenită.

Avem o părere bună, pentru că eu vin de la lucru și mai era întuneric, dar acum va fi lumină.”

Foarte bună părere am. De ce?- Pentru că aici era nevoie mai ales noaptea, aici este spre centru mai ies copii, mai ai nevoie seara la magazine.”

Noi vrem să avem lumină, mai vine timpul să plecăm la magazine, ori mai întârziem cu lucrul și o lumină e foarte bună.”

Sursa: Canal 2 Nisporeni