Incendiile de vegetație continuă în raionul Nisporeni. În ultimele 48 de ore, pompierii au avut de furcă cu două incendii, unul la Vărzăreșit și altul la Boldurești, în urma cărora 30 de hectare de iarbă uscată, plantație de viță de vie dar și fâșie forestieră au fost mistuite de flăcări. Din fericire, focurile au izbucnit la marginea localităților, și nimeni nu a avut de suferit. Cauzele exacte ale izbucnirii incendiilor urmează a fi stabilite.

Primul incendiu a izbucnit ieri în jurul orei 14 la marginea satului Vărzărești. Flăcările au nimicit 12 hectare de vegetație cât și de vițe-de-vie.

”La data de șapte aprilie, în jurul orei 14 și șapte minute a parvenit un apel de la serviciul 112 precum că în satul Vărzărești arde vegetația uscată. Băieții s-au deplasat la fața locului și în jurul a trei ore incendiul a fost lichidat. Au ars în jurul a 12 hectare de vegetație uscată. Vântul a influențat foarte negativ în privința stingerei incendiului, focul se răspândea foarte repede și a fost destul de greu pentru a-l lichida,” a comunicat ofițerul Serviciului Protecția Civilă, Andrei Cuzmin.

Tot ieri, un incendiu a izbucnit și în satul Boldurești. În acest caz, flăcările au mistuit 18 hectare de vegetație uscată. Potrivit datelor angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul lunii aprilie, în raionul Nisporeni au fost înregistrate 15 incendii de vegetație. Pentru a evita astfel de situații, salvatorii recomandă oamenilor să evite utilizarea focului deschis în apropierea  locuințelor, a depozitelor furajere și terenurilor.