Până la întâi aprilie, polița de asigurare poate fi cumpărată cu un preț redus de până la 75 la sută. Cea mai mică sumă o vor achita agriculturii. Iar cea mai mare – fondatorii întreprinderilor, șomerii și străinii cu drept de ședere în țară noastră. Mai mulți locuitori ai raionului Nisporeni susțin că au profitat, deja, de prețurile scăzute și au procurat actul medical.

Igor Simion, de 32 de ani, din orașul Nisporeni, administrează o afacere în domeniul vânzărilor. Tânărul are doi angajați, care nu aveau până nu demult polițe de asigurare. Patronul susține că a avut posibilitatea să le procure, după ce prețurile acestora au fost reduse.

”Am făcut polița, pentru că până la întâi aprilie polița este la 50 %  și am profitat de lucrul acesta, și am fugit repede și am făcut-o. Vreau să încurajez toți tinerii întreprinzători chiar și persoanele fizice să meargă s-o facă acum cu reducere, că pe urmă o să fie mai scumpă. Este binevenită pentru noi întreprinzătorii și persoanele fizice ne bucurăm pentru că fără ea ar fi mult mai costisitor,” a spus antreprenorul, Igor Simion.

Și alți locuitori ai raionului Nisporeni, care nu au poliță de asigurare, spun că o vor cumpăra datorită prețului mult mai mic decât cel integral.

’’Nu am. –  Dar, acum sunt reduceri până pe 31 martie. –  Mă duc să-mi cumpăr.”

” Este un beneficiu pentru categoriile de persoane, este un beneficiu puțin cât nu ar fi, dar este un beneficiu. Da, ar trebui să aibă fiecare cetățean să dispuie de poliță.”

Potrivit reprezentanților Casei Naționale de Asigurări în Medicină, proprietarii de terenuri agricole, care vor procura până la întâi aprilie polița de asigurare, vor beneficia de o reducere de 75 la sută, adică vor achita 1014 lei. Iar un preț de două ori mai mic sau 2028 de lei vor achita alte categorii, între care fondatorii întreprinderilor individuale, deținătorii de patentă și străinii cu drept de ședere în țara noastră.

”Mai avem o categorie, care chiar începând cu anul acesta 2019 achită 60 de procente din costul asigurării și aceștia sunt persoanele fizice, care desfășoară activitatea independentă în comerț cu amănuntul, avem și de aceștia, care achită suma de 1622, deci cum am zis 60 la sută,” a comunicat specialistul CNAM, Rodica Simionov.

După întâi aprilie, polița medicală se va vinde cu prețul integral de 4056 de lei.  Suma a rămas neschimbată al șaselea an consecutiv.

Sursa: Canal 2 Nisporeni