Satul Zberoaia din raionul nostru va avea un pod, care va corespunde normelor europene. Construcția din piatră, din centrul localității a intrat în reparație capitală. Și asta pentru că risca să se prăbușească oricând din cauza stării deplorabile în care se afla, iar oamenii își puneau viața în pericol ori de câte ori o traversau.

Podul din satul Zberoaia are o lungime de 6 metri și o lățime de 11 metri. Acesta a fost construit în anul 1984, iar de atunci nu a fost niciodată reparat. În ultimii ani, construcția era plină de fisuri, iar localnicii spun că mersul pe aceasta era o adevărate provocare pentru ei.

”Au fost accidente și a căzut de pe pod de aici, dar acum, dacă o să facă mă gândesc că nu vor  mai fi probleme.”

”Era teamă că mă rog știți cum nu de cutremure, dar de atâtea mașini grele, el începea să crape și o început să facă probleme.”

”Era găurit, erau probleme, nu era parapetru acesta de dreapta, stânga. Acum, se vede că-i pod, se vede că merge reparația. ”

O echipă formată din cinci muncitori este antrenată la lucrările de reconstrucție a podului. Lucrătorii dau asigurări că, până la sfârșitul verii, construcția va arată ca nouă.

”- Cum merg lucrările?- Foarte bine, merg normal. Nu sunt întârzieri tot avem la timp, ne străduim să-l dăm în exploatare degrabă.”

Șeful șantierului spune că podul reconstruit va avea o lățime mai mare, va dispune de o bandă de circulație, două treceri pietonale și chiar parapete metalice de protecție.

”Se prevede lucrările adiaptece, supralărgirea podului unde se prevăd două benzi  pietonale. Parametrii podului la moment sunt de 11 metri, se prevede să-l lățim adăugător cu benzile pietonale 12 metri și 20,” a spus  șeful de șantier, Ion Madan.

Primarul satul Zberoaia, Dinu Guțuțui, a declarat că nu știe costul lucrărilor de reconstrucție a podului, întrucât banii au fost alocați în cadrul unui proiect a Administrației de Stat a Drumurilor, care a prevăzut și reparația mai multor drumuri din localitate.

Sursa: Canal 2 Nisporeni