PD vine cu un pachet de inițiative legislative care – afirmă Pavel Filip – va sta la baza negocierilor de mai departe în formarea unei eventuale majorități parlamentare. E vorba de Pachetul social „Pentru Moldova”.

„Considerăm că este important ca cetățenii să vadă cu ce intenționează să se ocupe fiecare partid mai departe”, a declarat Pavel Filip înainte de puncta câteva dintre cele mai importante proiecte din acest pachet.

În continuare el s-a referit la salarii și pensii mai bune, la noi facilități pentru procurarea locuințelor și la proiectele de infrastructură:

  1. Majorarea indemnizației unice acordate la nașterea copilului de la 6003 lei până la 10 mii de lei.
  2. Alocații lunare de stat pentru copii în Moldova. Acestea vor constitui 200 de lei și vor fi acordate tuturor copiilor până la împlinirea vârstei de 18 ani.
  3. Ajutoare pentru bătrâni – de două ori pe an vor primi câte de 600 de lei.
  4. Dublarea ajutorului pentru perioada rece a anului, ceea ce înseamnă că circa 140 de mii familii vor primi câte 700 de lei timp de cinci luni în an.
  5. Prima Casă – 4. Acesta este destinat angajaților din sectorul privat, cărora statul le-ar putea oferi până la 50% din valoarea bunului.
  6. Programul național „Drumuri Bune – 2” – construcția a 2600 de km de drum.
  7. Programul național privind sistemul de canalizare.
  8. Programul național privind alimentare cu apă
  9. Programul național privind gestionarea deșeurilor.