Orășelul de Crăciun din centrul orașului Nisporeni a fost vizitat de la inaugurare și până acum de 50 de mii de persoane.

Numărul este de aproape cinci ori mai mare decât anul trecut, potrivit organizatorilor. Astăzi, darul venit din partea fondatorului ”Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, și-a închis porțile pentru vizitatori, iar muncitorii au demontat atracțiile.

Edilul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a declarat că ziua în care a fost demontat Orășelul de Crăciun a fost stabilită din timp și nu are nicio legătură cu scrutinul electoral de duminica trecută, așa cum au scris unii internauți pe rețelele de socializare.
”Inițial așa și a fost planificat, ca Târgul de Crăciun să se încheie pe data de 24 februarie de Dragobete și cum ați văzut chiar în a doua zi, după concert, după sărbătoare, de luni au început lucrările de demontare. În această perioadă, am avut un flux foarte mare de oameni, de copii, de părinți, care au venit în acest târg peste 50.000 de mii de persoane.  Și cum am mai constatat au fost și persoane din afara raionului, care au venit și s-au bucurat de acest târg,” a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Muncitorii au demontat ornamentele, căsuțele, dar și sursa de energie. Apoi, acestea au fost transportate la un depozit, unde se vor păstra și vor fi folosite, ulterior, la sărbătorile din urba noastră. Toate au fost oferite în dar de către președintele fundației ”Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, pentru ca Orășelul de Crăciun din orașul Nisporeni să devină de acum încolo o tradiție.

’’Desigur că, ne-am propus să găsim surse financiare pentru a face din acest Târg de Crăciun o tradiție în fiecare an. De această dată și anul trecut a fost alături de noi Fundația Edelweiss, iar anul acesta a fost chiar președintele Fundației, o mare parte din aceste căsuțe din lemn și ornamente au fost transmise cu titlu gratuit Primăriei orașului Nisporeni și noi vom utiliza aceste căsuțe, ornamente chiar și unele materiale de exemplu iluminatul cu tensiune înaltă vor rămâne în gestiunea primăriei orașului Nisporeni, iar noi le vom folosi și la zilele orașului și la alte sărbători,” a specificat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Orășelul de Crăciun din centrul orașului Nisporeni și-a deschis porțile pentru vizitatori în data de 23 decembrie 2018.

Sursa: Canal 2 Nisporeni