Chipul personalității literare, Mircea Eliade, va putea fi admirat, de acum încolo, pe fațada liceului care îi poartă numele, din orașul Nisporeni. Asta după ce, familia președintelui Organizației Teritoriale PD Nisporeni, Vasile Bîtca, a contribuit financiar la realizarea unei picturi a marelui scriitor. Cadrele didactice, dar și elevii au rămas impresionați de acest gest.

asdas

Vasile Bîtca spune că pictura murală a scriitorului român, a fost realizată de către doi pictori. Acesta mai povestește că inițiativa de a oferi un dar celor de la liceul “Mircea Eliade” a fost susținută nu doar de familia sa, ci și de mai mulți membri ai PDM.

„Vreau să spun că la această pictură, alături de mine și familia mea, au fost încă mulți colegi de ai mei. Este vorba de 2 pictori, este vorba de Adrian Ungureanu și de băieții care sunt alături de mine în echipa PD din Nisporeni și nu în ultimul rând este și familia mea, care a acceptat acest lucru ca această pictură murală să fie aici la Mircea Eliade,” a afirmat președintele Organizației Teritorială PD Nisporeni, Vasile Bîtca.

Conducerea liceului afirmă că această donație a bucurat  întregul colectiv didactic, iar astfel instituția va fi și mai atractivă pentru viitorii elevi.

„Sunteți cunoscut pentru acțiunile care le-ați desfășurat în sau pentru liceul Teoretic ”Mircea Eliade” cu diferite donații, cu diferite sfaturi. Ne-ați surprins plăcut prin imaginea imprimată pe peretele liceului. Mulțumesc astăzi, în numele colegilor, din numele părinților liceului Teoretic ”Mircea Eliade” și din numele elevilor pentru tot ce ați făcut,” a mulțumit directorul liceului Teoretic ”Mircea Eliade”, Vasile Vacari.

Copiii din liceul Teoretic ”Mircea Eliade” salută gestul și spun că desenul a schimbat total fața instituției.

„Este o totală schimbare a liceului nostru, mulțumim foarte mult persoanelor care au contribuit la această imagine. Ne mândrim cu acest portret, cu Mircea Eliade.”

„Cred că prin asta se vede fața școlii și idolul școlii noastre. Îi mulțumesc foarte mult pentru că contribuie la dezvoltarea școlii noastre și susține elevii să aibă un viitor mai bun prin asta.”

„Mulțumim mult celor care au finanțat această imagine. Este foarte frumoasă și sper ca în viitor mulți copii să aprecieze ce a făcut.”

Astfel de picturi murale donate de către  familia Bîtca vor putea fi admirate și pe fațadele Gimnaziului ”Mihai Eminescu” dar și ”Ștefan cel Mare”, din orașul Nisporeni.