Femeia din satul Soltănești, raionul Nisporeni, care la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut și-a uitat peste noapte copilul de un an și patru luni în stradă, iar dimineaţă fusese găsit fără suflare, a ajuns din nou pe banca acuzațiilor. Astăzi urma să aibă loc o nouă şedinţă de judecată, însă, din motiv că nu avea un avocat, aceasta a fost amânată. Femeia a fost scumpă la vorbă, însă soţul acesteia ne-a spus că ea nu se simte vinovată pentru cele întâmplate.

Prima şedinţă de judecată a avut loc în data de 13 martie, însă, femeia nu s-a prezentat la timp, iar astfel, magistaţii au amânat şedinţa propriu zisă. Astăzi, femeia a păşit pragul Judecătoriei Ungheni alături de soţul său, care spune că ea nu poartă nici o vină pentru decesul copilului.

”- O consideri vinovată? – Nu o consider eu vinovată pe dânsa în orice caz, acolo nu știu eu ce s-a întâmplat, cum și s-a povestit din patru litri care au fost și s-a servit, imposibil să fi servit în așa stare ca să nu ții minte, ce s-a întâmplat acolo, eu nu știu.  Nimic nu-și aduce aminte ceea ce i s-a spus aceia este.  Retrăim despre ce decizie o să ia judecata,” a spus soțul femeii învinuite, Gheorghe Condrea.

Procurorii cer pentru femeie patru ani de puşcărie.

”Astăzi a fost examinată cauza penală de învinuire. Învinuită de comiterea unei infracțiuni prevăzută de codul penal și anume 149. Cu părere de rău instanța a dispus amânarea ședinței acordând părții apărării de a conveni asupra probelor care urmează să fie prezentate sau asupra privind recunoașterea vinovăției acestora,” a comunicat procurorul, Gheorghe Caragia.

Amintim că tragicul incident a avut loc la data de 28 noiembrie 2018. Femeia, care era beată, revenea din ospeţie şi, pe drum, ar fi scăpat copilul din braţe şi nu s-a mai întors să-l ia. Ea este cercetată penal în libertate.

Sursa: Canal 2 Nisporeni