O femeie în vârstă de 81 de ani din satul Milești a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost tamponată de către un automobil. Accidentul a avut loc în data de 24.03.2019 în jurul ore 21. La volanul vehiculului se afla un minor de 16 ani, care pe lângă faptul că nu are dreptul să conducă mașina, era și în stare de ebrietate.

Potrivit poliției, minorul s-a urcat la volanul automobilului, care aparținea unui prieten. Acesta a dorit să parcheze vehiculul în alt loc, însă, cel mai probabil, în timpul manevrei nu a observat bătrâna și respectiv a lovit-o. Veniți la fața locului, polițiștii au constatat că concentrația de alcool în aerul expirat de către minor depășea norma admisibilă de aproape trei ori.

”În fața primăriei satului Milești a fost tamponat pietonul, o doamnă în vârstă de 81 de ani, locuitoare a aceluiași sat. Deplasându-se la fața locului membrii grupei operative au stabilit ca doamna a fost preluată de serviciul de urgență. Pietonul a fost tamponat de un automobil de model Skoda Felicia, condus de un minor de 16 ani, care fiind supus testului alcooscopic cu aparatul drager s-a constatat o concentrație de alcool de 0,41 ml,” a comunicat ofițerul principal a IP Nisporeni, Olesea Țurcanu.
Acum, adolescentul riscă o amendă de 67 de mii de lei, 240 de ore în folosul comunității sau patru ani de pușcărie. Tot în acest wekeend oameniii legii au desfașurat razii în cadrul cărora au prins un șofer de 27 de ani, din satul Găureni, care de asemenea nu deținea permis de conducere și a urcat băut la volan.

”A fost stopat un mijloc de transport Vaz 2106, condus de un localnic cu vârsta de 27 de ani. În urma verificării documentelor referitor la conducerea acestuia s-a constat că șoferul nu dispunea de permis de conducere, în urma supunerii unei suflări în aparatul drager avea o concentrație de 0.40 g/l,” a menționat,  șeful Secției Securitate Publică a IP Nisporeni, Gheorghe Bargan.

Automobilul cu pricina, la care s-a urcat făptașul a fost dus la parcarea forțată, iar tânărul riscă un an de închisoare sau va fi nevoit să muncească 240 de ore în folosul comunității.

Sursa: Canal 2 Nisporeni