Sunt puși pe fapte bune. Vorbim despre membrii organizației raionale de tineret a Partidului Democrat din Moldova, care astăzi au ajutat mai mulți vârstinici din oraș la treburile casnice.

Aceștia au tăiat și despicat lemne pentru a le ușura viața a trei batrânele. Femeile s-au arătat mulțumite de gestul băieților și au avut doar cuvinte de laudă în adresa acestora.

Tamara Anisimova are 80 de ani. Pentru a se încălzi, femeia, dar și sora acesteia, care este imobilizată la pat, spune că zilnic trebuie să aprindă focul în sobă. Femeia afirmă că pentru ca lemnele să fie pregătite, aceasta mereu trebuie să cerșească ajutorul rudelor sau a vecinilor. De astăzi, însă, Tamara Anisimova  susține că viața le va fi mai ușoară datorită suportului venit din partea tinerilor democrați.

”Eu trăiesc cu sora mea de 87 de ani. Ea este țintuită la pat, nu se poate mișca. Noi avem sobă și ne este foarte greu.  Este foarte bine, desigur că este bine, pentru că noi nu suntem în stare.  Mulțumesc mult tinerilor de la Partidul Democrat, care ajută bătrânii, ” a spus bătrâna, Tamara Anisimova.

52287202_797073213976637_2483923588940300288_n

Voluntarii afirmă că participă la astfel de acțiuni cu drag și nu regretă că jertfesc din timpul lor liber pentru a le oferi o mână de ajutor celor care au nevoie.

”Merge binișor, suntem mulțișori. Este totul ok, nu suntem pentru prima dată. Pentru noi asta nu e o noutate. Ne simțim foarte bine, mai ales când știi că ajuți o persoană care într-adevăr are nevoie de acest ajutor.”

Președintele Organizației Raionale de Tineret a Partidului Democrat din Moldova, susține că nu este pentru prima dată când tinerii pășesc pragul vârstnicilor pentru a le arăta că nu sunt singuri.

”Tineretul democrat are o tradiție, o tradiție frumoasă, zic eu. În fiecare lună facem câte o campanie de ajutorare a celor în vârstă, a celor care nu pot să facă diferite activități. Ori tăiem lemne, îi ajutăm, ori le așezăm, ori săpăm în grădină, în dependență ce necesități au oamenii în vârstă. Astăzi avem trei persoane în vîrstă, le ajutăm la tăiat lemnele. Le-am tăiat deja, acum le despicăm și le așezăm la locul lor, ” a menționat președintele organizației raionale de tineret a PDM, Vitalie Vacari.

Organizația raională de tineret a Partidului Democrat din Moldova  fost fondată în anul 2010.