Orașul Nisporeni are talente neîntrecute în domeniul muzicii. O tânără din  localitate s-a învrednicit de marele trofeu la un concurs defășurat recent în raionul Leova, unde au participat artiști din țară, dar și din străinătate. Nadejda Ulinici a cucerit juriul prin două piese interpretate în limbile română și engleză.

Nadejda Ulinici a cântat o piesă ce-i aparține lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cât și una a regretatei interprete, Whitney Houston.

Festivalul Regional de muzică ușoară ,,Ecoul de la Baștină” a fost organizat în memoria  compozitorilor  Petre Teodorovici și Ion Aldea – Teodorovici. În cadrul acestuia, au participat 13 concurenți din Republica Moldova, România și Ucraina. Totuși, marele trofeu a ajuns în mâinele locuitoarei orașului Nisporeni. Îndrăgostită de muzică încă din copilărie, învingătoarea spune că a muncit mult pentru acest rezultat.

”Este un vis de mic copil, care s-a îndeplinit, uite, peste ani. Și probabil așa Dumnezeu a vrut ca să iau premiul mare, deoarece a fost bine gândit, bine meritat și totodată bine dorit, să zic așa. Premiul acesta este premiul sufletului meu,” a mărturisit interpreta Nadejda Ulinici.

Tânăra se mândrește și cu alte locuri de frunte, ocupate de-a lungul anilor la concursuri naționale. Acum, este hotărâtă să cucerească publicul și din afara țării.

”Eu nu mă pregătesc, dar sunt pregătită, doar aștept ocazii și oportunități pentru a participa și la concursuri mai mari. Probabil abia acum începe cariera mea în domeniul vocal. Până acum, am profesat cu vioara mulți ani, mai bine de zece ani am profesat și acum începe o altă filă din viața mea”, a afirmat  interpreta Nadejda Ulinici.

Tânăra provine dintr-o dinastie de muzicieni, iar mama sa este sigură că Nadejda a moștenit talentul de la bunici.

”Probabil că visurile mele s-au realizat prin fiica mea și cu tot ce am putut am susținut-o. Mă mândresc foarte tare și îi doresc și în continuare să aibă realizări frumoase! Un har de la Dumnezeu cu care a fost înzestrată, fiindcă și tatăl ei este muzician, și mama, și buneii…S-a transmis, oarecum,”  a spus mama interpretei, Lidia Ulinici.

Nadejda Ulinici are de 33 de ani. Ea a absolvit Colegiul de Muzică Ștefan Neaga, după care și-a continuat studiile la Academia de Muzică și Arte Plastice.

”Dumnezeu prima oară

Când a plâns printre astre

El a plâns pentru țară

Cu lacrima limbii noastre”.