Gheorghe Sapescu, unul dintre muncitori, susține că dacă persoanele care aruncă deșeurle jos, ar fi sancționate, orașul ar fi lună.

”Am aruncat pachetul de țigări, s-a întors o băbuță de vreo 60 de ani și mi-a zis să mă întorc să o iau înapoi, că dacă nu o iei chem și te vor amenda cu 1000 de dolari. Hârtiile le strâng, hârtiile, pungile de la bomboane, înghețată. Ar trebui să fie amendați, disciplinați să fie, poate așa va fi cu timpul o altă viață,” a spus  locuitorul orașului Nisporeni, Gheorghe Sapescu.

Angajații întreprinderii ”Gospodăria Comunală” spun că în fiecare zi, pot fi găsiți pe străzile orașului.

”Facem mușchi. Nici lumea asta nu e culturală, că ea o luat o hârtie ceva și o aruncă alături, dar nici urne nu-s, că ar trebui să fie urne puse.”

Măturăm, strângem gunoiul, încărcăm și mergem cu treaba înainte. E greu, e ușor, mergem înainte.”

Locuitorii orașului susțin că este de datoria fiecărui cetățean să contribuie la menținerea curățeniei în oraș.

”Apreciem, să fie curat, frumos. Fiecare trebuie să-și facă în fața la gospodăria lui, să fie curat, desigur. Asta depinde de cultura fiecăruia.”

”Foarte bine, așa și trebuie să fie, curățenie tot timpul. Urne sunt puține, au fost mai multe, dar iată le-au luat.”

Salubrizarea străzilor principale are loc după un anumit plan, iar fiecărei artere îi revine ziua sa de curățenie.

”Zilnic, în afară de sâmbătă și duminică, îndeplinesc lucrările de curățire a străzilor de nămol, de gunoi. De exemplu, lunea, măturăm strada Marii Adunării Naționale, spre piață, și înspre Gospodăria Comunală, pe strada Păcii. Marțea deja avem altă stradă. Ne pregătim pentru sărbătorile de primăvară, de Paște, de zilele de mai,” a menționat răspunzătorul sectorului de amenajare, Grigore Cernobrovciuc.

Sursa: Canal 2 Nisporeni