În scurt timp va avea loc ședința de convocare a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a 10-a. Mai simplu vorbind va avea loc prima ședință a Parlamentului, ales în data de 24 februarie 2019. La această ședință va lipsi una din potențialele vedete a legislativului, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate totodată copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu.

În ciuda faptului că au înaintat prealabil un pachet de legi, care pretind a fi împotriva corupției și a actualei guvernări, însuși liderul opoziției a decis că o vizită la Bruxelles ar fi mai utilă decât dezbaterea și votarea acestor importante, conform tot a lor spuse, legi. Totodată, nu se cunoaște cu cine intenționează să voteze acest pachet de legi blocul ACUM, ei renunțând să dialogheze cu PDM și PSRM, chiar dacă au fost de mai multe ori invitați la negocieri.

După unele versiuni ale internauților, Maia Sandu evită să ajungă față în față cu Ilan Șor, devenit și el deputat. Se spune că primarul din Orhei ar fi fost unul din finanțatorii ei, cei doi întâlnindu-se de câteva ori, fapt care a fost negat de Maia Sandu.

Menționăm că și Andrei Năstase era în deplasare peste hotarele țării, însă cu ceva timp în urmă s-a alăturat celor câteva zeci de persoane care s-au adunat în fața Parlamentului pentru a ura bun venit proaspeților deputați din partea blocului ACUM.

Sursa: TELEGRAPH.MD