Până la sfârșitul acestui an, lucrările de renovare a stadionului din orașul Nisporeni vor fi efectuate în proporție de 30 la sută. Clădirea, care va fi hotel a fost ridicată deja, iar acum muncitorii renovează tribunele. Potrivit autorităților, primele meciuri sau competiții vor putea fi jucate aici în următorul an.

”După o pauză, muncitorii au reluat lucrările de renovare a stadionului. Până acum aici a fost ridicat un bloc cu trei etaje, care va găzdui sportivii, a fost reconstruit gardul, dar și tribunele. Cei 30 de muncitori dau asigurări că până la sfârșitul acestui an,vor efectua o treime din lucrări,” a relatat reporterul Canal 2 Nisporeni, Alexandra Mîndrescu.

Muncitorii spun că lucrările de renovare nu sunt dificile, însă depind mult de vremea de afară. Pentru exemplu, lucrările de betonare a tribunelor se vor finisa în două luni.

Cu tribunele mai avem cinci etape, aceasta în două luni trebuie să terminăm. Pe timpul când era frig nu am lucrat căci aceste lucrări nu se efectuează când gradele sunt minus.”

Facem tribunele până în capăt și apoi avem acolo de acoperit.”

”Acum îndreptăm betonul pentru trepte, pentru scaune. –Este greu?-Orice lucru este greu. Trebuie să mai ridicăm din beton mai avem încă lucrări.”

Stadionul a fost dotat și cu sistem de iluminare nocturnă, donație în valoare de două milioane de lei, venită Federației Naționale de fotbal.

”Zilele acestea am instalat acești 4 piloni de  iluminarea nocturnă, fiecare pilon are o înălțime de 45 de metri, pe fiecare pilon sunt instalate câte 24 de projectoare și în total avem 96.  Două săptămâni am lucrat la primii doi piloni, am lucrat aici foarte mult. ne ia pregatirea, la noi fiecare pilon are 24 de cabluri la fiecare projector și mai mult este pregatirea,” a spus șeful Secției Construcții și Dezvoltare a Teritoriului, Savelie Tipa.

Președintele raionului spune că lucrările de renovare a stadionului sunt executate conform planului stabilit.

”Lucrările decurg conform programului, după perioada rece a anului, practic și în perioada aceasta au demarat unele lucrări care puteau fi executate, ceea ce ține de copertine, de metal și de care nu conta timpul de afară. A doua etapă vrem să o demarăm în curând, ea va cuprinde parcarea din împrejurul stadionului și va fi construită o cantină, un restaurant al acestui stadion,” a afirmat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Lucrările de reparație a stadionului au început în anul 2017. Renovarea terenului face parte dintr-un proiect mai amplu, ce are drept scop dezvoltarea turismului în centrul ţării. Arena modernă va avea o capacitate de şase mii de locuri. Stadionul raional din Nisporeni a fost construit în anul 1980. De atunci, acesta nu a fost renovat niciodată. În total, costul lucrărilor se ridică la 80 de milioane de lei, bani alocați de către Consiliul Raionul dar și Agenția de Dezvoltare Regională Centru.