Ploile dar și noroiul lăsat în urma acestora nu vor mai fi o problemă pentru locuitorii străzii Mihai Viteazu din satul Șendreni. Asta după ce autoritățile locale au decis să reabiliteze în variantă albă porțiunea de drum care are o lungime de 1,2 kilometri și o lățime de patru metri jumătate. Lucrările de renovare au început acum câteva zile, iar muncitorii dau asigurări că în cel mult o săptămână locuitorii se vor bucura de un drum renovat.

Vera Sirițanu are 83 de ani. Femeia se poate deplasa fără ajutorul bastoanelor. Bâtrâna spune cu lacrimi în ochi că pe timp de ploaie aceasta nu putea să plece măcar până la magazin să-și cumpere o pâine. Acum, bătrânica se bucură că după atâta timp, va putea merge mai ușor pe drum.

’’Greu, când era ploaie era glod mă ajută două bastoane cum să-mi fie ușor? Ieșeam mai rar pe stradă că nu era chip de ieșit și la magazin mă duceam greu și de venit veneam greu și copii se duc la școală nu le veneau ușor. Așteptăm să fie bine,” a spus locuitoarea satului Șendreni, Vera Sirițanu.

Și ceilalți locuitori așteaptă de ani buni ca această porțiune de drum să fie renovată.

’’Foarte greu, foarte greu era glod, iarna era rău de tot. Eu deloc nu pot ieși, numai până la poartă și înapoi. Am o părere foarte bună lasă să fie drumul bun. Clar că mai ușor o să-mi fie, cine nu vrea să fie mai bine să meargă pe curat?”
’’Foarte bine, fiindcă de când este satul Șendreni niciodată nu sa făcut nimic pe acest drum.”

’’A fost într-o stare foarte rea chiar se vede. Cu cizmele până la genunchi și prin glod și oamenii și copii se duceau la școală. Foarte bine dă doamne să se facă. Mai ușor, calr lucru. De 60 de ani așteptăm să se facă.”

’’Foarte bine ar fi ca să facă aceste drumuri că la noi de mult nu a fost făcut și să avem drumuri, ca să putem ieși din glod. – Până acum care a fost starea drumului? – Foarte rea. Intrai în glod până la genunchi. De mic copil știu că mă duceam la școală și mergeam numai prin glod.”

Zece muncitori zi de zi lucrează pentru ca lucrările să fie finisate la timp. Răspunzătorul de șantier susține că drumul se afla într-o stare critică.

’’Lucrările au început în această săptămână suntem la etapa începătoare, abia se fac lucrările de calificare, iar lucrările se vor finisa timp de-o săptămână.Volumul total al lucrărilor este de 6690 de metri pătrați. Grosimea va fi de 15 centimetri. Drumul acesta se afla într-o stare dezastruoasă,” a spus  răspunzătorul de șantier, Grigore Coval.

Primarul Comunei Vărzărești, Constantin Ungureanu  afirmă că acestă stradă nu a fost renovată niciodată.
’’În urma solicitărilor publice cu cetățenii din satul Șendreni încă din Uniunea Sovietică acest drum nu a fost reparat niciodată am hotărât să reparăm porțiunea de drum respectivă. Locuitorii din satul Șendreni auzind vestea cea bună s-au bucurat nespus de mult, iar acum, așteaptă cu nerăbdare să fie finisate aceste lucrări,” a menționat primarul comunei Vărzărești, Constantin Ungureanu.

Suma pentru această porțiunea de drum a fost de 800 de mii, bani alocați de către Guvernul Republicii Moldova.

Sursa: Canal 2 Nisporeni