Satul Cristești ar putea deveni un exemplu pentru alte localități. După ce în cadrul programului “Drumuri Bune” în localitate a fost renovate mai multe drumuri, care în total au o lungime de  750 de metri, autoritățile publice locale împreună cu sătenii au decis să contribuie și ei la fața baștinei lor. Astfel, în localitate au demarat lucrări de asfaltare a unei porțiuni de drum care are 230 de metri. Cheltuielile sunt suportate în mare parte de Primărie, dar cu un mic aport au venit și sătenii.

Cei șapte muncitori care efectuează lucrările au în față o misiune dificilă. Asta pentru că aceștia nu folosesc mașinării mecanizate pentru aranjarea asflatului.

”Merge compactarea cu utilajul de două tone, face fața apoi, se compactează la vreo douăzeci, jumate de oră compactarea merge.”

Parascovia Bânzari este mamă a patru copii. Femeia spune că nu o singură dată, micuții săi veneau de la școală plini de noroi, asta pentru că drumul spre școală era într-o stare deplorabilă. Acum femeia se va bucura de asfalt chiar de la poarta gospodăriei sale.

” Cum se ducea numai glod la școală cu încălțămintea chiar când era mai urâtă vremea, cumpăram încălțămintea și ținea o lună de zile că eu chiar nu înțeleg trânteam bani pe încălțăminte, dar o fărma”, a spus locuitoarea satului Cristești, Parascovia Bânzari.

Și alți săteni salută schimbările.
”Era foarte rău, tare rău văd că iată ne bucurăm că mi-l face.”

”Vai, foarte bucuroși suntem, așa drum noi nu am avut niciodată. Era glod că umblam numai în ciubote de cauciuc, dar acum mulțumim frumos.”

Costul total al lucrărilor de asflatare este de 180 de mii de lei, dintre care 170 sunt din bugetul Primăriei, iar restul, contribuția sătenilor.
”La moment facem o porțiune de drum de 230 de metri care Primăria ne-a acordat o sută de mii și plus încă 69 de mii și plus contibuția locuitorilor care au depus care și cum au putut după putere care o mie de lei care două, care trei mii de lei ca să-l lungim,”  a menționat inginerul Primăriei Cristești, Eugen Rusu.

”Acest drum a fost început cu vreo patru ani în urmă cu oamenii singuri au acumulat surse, au cumpărat pietriș. Acest drum este important deoarece acolo a fost satul vechi, sunt familii care sunt bătrâne, sunt familii și tinere,” a declarat primarul satului Cristești, Alexei Secrieru.

În acest an în satul Cristești vor fi renovate și alte porțiuni de drum, care în total au o lungime de peste un kilometru. Cei drept, în acest caz, lucrările vor fi efectuate prin interemdiul programului ”Drumuri bune 2”.