Motiv de fericire pentru locuitorii satelor Milești și Seliște, unde astăzi, au fost inaugurate două oficii poștale. Noile încăperi moderne sunt pe plac atât oamenilor, cât și angajaților, care spun că vechile sedii erau într-o stare deplorabilă. Aceștia mai spun că de acum încolo, vizita la poștă va deveni o plăcere.

posta5

Noul sediu de la Seliște este amplasat chiar în centrul localității.

”Astăzi am făcut sfințirea acestui oficiu  care o să aducă servicii populației din comuna Seliște și nu numai, este un lucru foarte bun, este binevenit și așteptat de locuitori comunei Seliște. Fostul oficiu era arendat, era de stil vechi, o clădire foarte veche, rece în ea, acum sunt condițiile destul de favorabile, destul de bine,” a menționat primarul comunei Seliște, Victor Ivanov.

posta9

Oficiul este compact și dotat cu tehnică și mobilier necesar, spun angajații.

”Avem o părere foarte bună, căci oficiul  care era înainte, era foarte rău, frig. Noul oficiu are condiții, este cald, e bine, comod de lucrat, dacă stai într-o bluză poți lucre, dar așa trebuia sa stai îmbrăcat foarte gros,” a spus șeful oficiului poștal Seliște, Tatiana Moțpan.

Sătenii din Seliște sunt mulțumiți de noul oficiu poștal.

Ne pare bine că îi ceva frumos că au hotărît ei, venim cu dragoste, frumos, îi tare bun. Da acesta-i nou, e ceva mai bun, ne place.”

posta4

Suntem foarte bucuroși. Pentru lume e altă atmosferă.”

E foarte bine, foarte bine, călduț, frumos, oamenii nu îngheață, e un lucru foarte bun pentru sat, și să fie totdeauna bani cît mai mulți.”

Și locuitorii satului Milești se laudă cu un Oficiu Poștal confortabil.

Sigur că o să fie mai ușor, numaidecât. Sigur că-i mai ușor deoarece  satul e cam împrăștiat, dar după numărul de populație îi suficient un oficiu poștal.”

posta7

Păi acum am intrat pentru prima oară, și văd că-i frumos, dacă o fi să fie lumea disciplinată s-ar ține în curățenie, în ordine.”

”S-a deschis, avem scaune, ne așezăm noi bătrânii nu prea putem sta în picioare. Aici sunt condițiile bune, îi curat, e frumos, avem păreri bune.”

Șefa oficiului poștal din Milești spune că acum, clădirea oferă condiții bune atât pentru localnici, cât și pentru lucrători.

”Sigur că avem o părere bună, avem un oficiu  cât de cât nou cu condiții bune, în cel vechi nu erau condițiile bune și nici căldura nu prea era, acum suntem foarte bucuroși. Am primit aparătură nouă, o să lucreze, calculatoarele noi și totul e nou și sunt condiții mai bune și pentru oamenii din sat și pentru noi ca lucratori,” a spus șeful oficiului poștal Milești, Lidia Parfeni.

posta8

Cheltuielile pentru deschiderea unui nou Oficiu Poștal la Seliște au fost suportate de către de Întreprinderea de Stat “Poșta Moldovei”, iar la  Milești de autoritățile locale.

”Administrația publică ne-a oferit acest spațiu pentru a amplasa în centrul satului acest oficiu. Suma investiției este de circa două sute și treizeci de mii de lei, este cifra cu cheltuielile inclusive, cu amenajarea teritoriului și amplasarea acestui oficiu. La Milești tot s-a deschis un oficiu, mulțumim administrației locale pentru că ne-au reparat acest spațiu, iar poșta a venit doar cu investiții de mobile,” a afirmat directorul logistică Poșta Moldovei, Veaceslav Dragut.

Alte patru sate din raionul Nisporeni vor beneficia de câte un Oficiu Poștal nou.