Un scafandru din Africa de Sud a supravieţuit miraculos, după ce a fost înghiţit de o balenă. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a întâlnit cu mamiferul uriaş în timp examina un banc de sardine. El povesteşte că nu s-a pierdut cu firea, şi-a ţinut respiraţia şi a aşteptat momentul când va fi scuipat.

„Nu ai timp să-ţi fie frică într-o situaţie acest gen. Trebuie să-ţi foloseşti instinctele. În clipa următoare am simţit că balena îşi schimbă poziţia, că presiunea a fost eliberată şi mamiferul m-a scuipat”, a spus Rainer Schimpf, scafandrul sud-african.

Lângă scafandru era şi soţia acestuia. Ea spune că a înmărmurit de groază.

„Dacă eşti lovit de o balenă cu o greutate de 15-20 de tone, poţi fi rănit. Îţi poate rupe coastele”, a zis Claudia Weber-Gebert, martor.

În schimb, bărbatul se consideră acum special, mai ales că nimeni nu s-a mai pomenit în situaţia de a fi înghiţit de un mamifer acvatic.

„Cred că această întâmplare mă leagă de această balenă, e o legătură pe care nimeni altcineva nu a mai simţit-o”, a zis Rainer Schimpf, scafandrul sud-african.

Specialiştii în cercetarea faunei acvatice au precizat că balenele nu mănâncă oameni şi că acesta nu a fost un atac.

„Presupun că şi pentru balenă a fost foarte înfricoşător. Pentru că, în mod normal, ele ştiu cine este în apropiere. Vreau să accentuez că balenele nu mâncă oameni. Acesta nu a fost un atac”, a spus Rainer Schimpf, scafandrul sud-african.

Bărbatul care a supravieţuit se ocupă cu scufundări de mai bine de 15 ani.