Lucrările de renovare a unicii săli de sport din comuna Iurceni au fost efectuate în proporție de 50 la sută. Până acum, muncitorii au reparat interiorul și au schimbat geamurile. Șeful șantierului dă asigurări că oamenii din localitate, dar și cei din satele din apropiere se vor bucura la sfârșitul acestei primăveri de o sală de sport.

sala de sport iurceni

Lucrările de renovare a sălii de sport au început în luna noiembrie a anului trecut, iar muncitorii dau asigurări că acestea decurg, conform planului stabilit.

’’Efectuăm lucrări de încălzire termo a clădirii. Suntem la etapa de 50 de procente, iar lucrările decurg, conform regulamentului. Timpul ne permite și este favorabil chiar este foarte bine, deoarece se păstrează temperatura care ne permite să efectuăm finișul la unele lucrări, ” a spus muncitorul, Sergiu Pearjă.

Autoritățile publice locale susțin că încăperea va avea condiții foarte bune.

’’Este un proiect care este format din mai multe etape și este unul dintre care izolarea termică pe exterior, lucrări de iluminare și încălzire în interior,” a afirmat primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.

Mai mult, va fi o filială a sălii de sport din orașul Nisporeni și chiar va găzdui competiții sportive.

sala de sport iurceni3

”Localitățile vecine care sunt înconjurate și putem să ne extindem pe o rază îndepărtată și localitățile Săcăreni, Cornești, Nerești nu există o asemenea sală cu așa volume care ar permite de a duce un mode de viață și de a promova sportul în localitățile date,” a menționat primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.

 Locuitorii comunei Iurceni spun că abia așteaptă să practice sportul în sala renovată. Printre aceștia se numără și Vasilița Rotaru, de 65 de ani,  care susține că va veni, zilnic, împreună cu nepoții săi.

”Aș vrea, aș vrea…M-aș duce, m-aș duce în fiecare zi, m-aș deplasa eu cumva până aici, o să fac. Chiar aș dori ca nepoții mei, am șapte nepoți. Vreau să se ocupe că face mult ca un copil să se ocupe cu sportul,” a spus locuitoarea comunei Iurceni, Vasilița Rotaru.

Și alți locuitori afirmă că vor urma neapărat exemplul pensionarei.

”Ar fi bine să fie fiindcă tineretul în ziua de astăzi ar dori să se ducă undeva să practice un sport, fiindcă este nevoie de bani pentru ca să te duci la Chișinău.’’

’’Trebuie la tineri, trebuie să se ocupe cu sportul, mai puțin să steie la calculatoare. M-aș duce și eu chiar dacă sunt bătrân, prinde bine.”

’’Este foarte binevenit acest proiect. O să fie bine pentru copii, pentru tineri și chiar și pentru maturi că nu ai unde să te duci să te antrenezi. Chiar și dacă suntem în vârstă și o să avem posibilitatea o să venim.”

sala de sport iurceni4

Costul lucrărilor este de aproape un milion și jumătate. În jur de șase de mii de lei au fost alocați de către autoritățile publice locale, iar restul – de Guvernul din Germania.

Sursa: Canal2 Nisporeni