De azi încolo, sătenii din Boldurești și nu doar, la intrarea și ieșirea din localitatea vor putea admira câte un indicator, care pe lângă numele localității, este vopsit în culorile tricolorului. Inițiativa de a amenaja indicatoarele aparține autorităților locale. Pentru această lucrare, primăria a contractat un meșter local.

”Semnul acesta îl avem și unul la ieșire. Am ales tricolorul, pentru că ne iubim țara.”

Nicolae Țugulea, fierarul care a realizat simbolurile reprezentative, spune că le-a creat după schița propusă de primar, iar pentru o lucrarea a avut nevoie de zece zile.

”A venit cu o schiță să facem ceva pentru Boldurești, la intrarea în sat să scrie cumva Boldurești și m-am uitat la dânsa și am zis că se poate. În total, pentru ambele lucrări mi-au trebuit ca timp 20 de zile. Cifrele, literele au fost mai greu, dar în restul totul a fost ușor și simplu,” a spus fierarul, Nicolae Țugulea.

Lucrul propriu zis a fost efectuat în atelierul meșterului. Nicolae afirmă că are această pasiune încă din adolescență, care acum trei ani a devenit o sursă de venit.

”Aici, în atelier, sub cerul liber, am făcut simbolurile amândouă.”

”Când eram mic, aveam 12 ani am făcut la bicicletă, că să pot plimba și nepoțelul, bicicletă cu ataș. De 3 ani am început mai serios. Să nu mai plec în străinătate, să fac acasă, se poate și acasă de făcut, dar trebuie răbdare,” a povestit fierarul, Nicolae Țugulea.

Localnicii susțin ideea edilului și spun că noile indicatoare dau un aspect mai frumos satului.

Culorile, tricolorul R.Moldova, îmi place că așa au combinat culorile. E foarte frumos, semnul, îmi place, e super.”

”E frumos, e colorat. E mai frumos, e clar.”

Pe noul semn este inscripționat și anul în care satul Boldurești a fost atestat.  

”S-a pus data de 1426, anul când a fost atestat documentar, pentru prima dată, în istorie, localitatea Boldurești. A fost o idee pentru a imortaliza, într-un fel denumirea satului. Ca să țină și mai mult și totodată să țină minte și lumea,” a menționat secretarul consiliului local Boldurești, Vera Suciu.

Pentru acest proiect, bugetul local a alocat în jur de  11 mii de lei.

Sursa: Canal 2 Nisporeni