Astăzi a început editarea ultimelor buletine de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. La Editura „Universul” din Capitală sunt tipărite buletinele de vot pentru circumscripţia uninominală, sub atenta supraveghere a membrilor Comisiei Electorale Centrale şi a observatorilor acreditaţi.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripţiile uninominale vor avea lungimi diferite, în funcţie de numărul candidaţilor pe circumscripţie. Astfel, cele mai scurte buletine le vor avea alegătorii din circumscripţia numărul 4 din oraşul Râşcani. Aici vor fi incluşi doar patru candidaţi. Cele mai lungi buletine de vot vor fi în circumscripţiile uninominale de peste hotare, cu numărul 50 şi 51, unde sunt înscrişi câte 13 candidaţi.

La editura „Universul” vor fi tipărite peste un milion de buletine, din cele peste 3,4 milioane, necesare pentru scrutinul din 24 februarie. Restul sunt editate, concomitent, la alte două tipografii de stat din ţară.

„Începând cu data de 21 februarie, buletinele de vot vor fi repartizate către toate consiliile electorale de circumscripţie şi către toate secţiile de votare. Cele patru buletine de vot, care vor fi utilizate în data de 24 februarie, se deosebesc prin culoare”, a spus preşedintele CEC, Alina Russu.

Buletinele de vot sunt tipărite pe hârtie opacă şi au culoarea violet. Potrivit administraţiei Editurii „Universul”, în total, au fost pregătite peste 40 de mii de coli de hârtie şi aproape 10 kilograme de cerneală.

„Am cumpărat hârtie, am tăiat-o după format special. Vopseaua este de producere germană, care este importată în Republica Moldova. Până mâine, după masă, va fi tipărit tot volumul de buletine”, a spus administratorul editurii „Universul”, Adrian Onceanu.

Până în prezent, au fost tipărite, în total, peste 10 mii de buletine de vot pentru scrutinul din 24 februarie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în circumscripţiile uninominale au fost înscrişi 323 de candidaţi.

cec2

cec3