Salariile majorate au început deja să rezolve problema lipsei de cadre didactice în școli şi grădinițe. Despre această tendință îmbucurătoare au vorbit directorii instituțiilor de învățământ din raionul Ungheni, care s-au întâlnit cu liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul caravanei electorale PDM.

ungheni_pdm1

“Ştiţi că noi ne-am confruntat cu lipsă de cadre. Noi, managerii instituţiilor preşcolare ne bucurăm foarte mult că în ultimul timp, chiar am primit deja două salarii, dar chiar după primul salariu au început să vină cadre didactice care erau plecate.”

O altă decizie bună care îi motivează pe dascăli să rămână în sistem ține de redeschiderea şcolilor.  Din 2010 și timp de şapte ani peste 170 de instituții de învățământ au fost optimizate. Este şi cazul liceului din satul Măcăreşti, care a fost închis de guvernarea precedentă.

“Dacă ar fi fost şi părinţi ar aduce mulţumiri pentru că am readus înapoi ceea ce am pierdut. Sunt lucruri mari făcute în sate, sunt lucruri bune. Noi vă susţinem pentru că întradevăr s-a pornit carul din loc.”

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, le-a dat asigurări directorilor că educația rămâne o prioritate pentru guvernarea PDM.

“Necesitatea de a atrage atenţie domeniului dumneavostră în care activați a fost suplimentată şi de unele momente ce mă reprezintă pe mine, pentru că eu toată copilăria mi-am petrecut-o în cărţi.”

Întrucât sănătatea şi educaţia merg mână în mână la capitolul priorităţi, guvernarea democrată a suplimentat Parcul de ambulanţe din raion cu trei autosanitare noi, iar Centrul de Sănătate a fost renovat. Procesul de modernizare va fi continuat, afirmă candidatul PDM pe circumscripţia 16 din Ungheni, Ludmila Guzun.

“Avem necesitate de a dota centrele de sănătate autonome, ori cetăţenii îşi doresc acolo servicii medicale de calitate în localitate să nu fie nevoiţi să facă de fiecare dată naveta, ” a spus candidatul PDM pe circumscripţia 16 din Ungheni, Ludmila Guzun.

ungheni_pdm2

Medicii apreciază măsurile pentru o sănătate mai bună pentru Moldova, una cu impact imediat fiind extinderea listei medicamentelor compensate.

“S-a făcut un lucru minunat în privinţa aprovizionării şi diversificării preparatelor compensate. Ne-aţi deschis respiraţia a doua în activitatea noastră.”

ungheni_pdm4

Oraşul Ungheni este şi un bun exemplu de dezvoltare a economiei, pe teritoriul lui fiind o Zonă Economică Liberă. Aici s-au pus pe roate afaceri mari, care au generat sute de locuri de muncă. Două dintre aceste companii au fost vizitate de Vlad Plahotniuc.

“Aici este zona de training pentru cei noi angajaţi. Prin zona aceasta trec toţi, indiferent de cine eşti cusător sau eşti manager. ”

Candidatul PDM a avut un schimb de opinii cu angajaţii.

Vrem să vă dorim în următoarele alegeri mult succes şi fie ca după alegeri să formaţi o familie care să se numească Moldova, să lucraţi în echipă pentru această Moldovă.

Candidatul PDM pe circumscripţia 16 din Ungheni, Ludmila Guzun, este primul în buletinul de vot. Şi Partidul Democrat din Moldova este pe prima poziţie în buletin în circumscripţia naţională.