Șirul ilegalităților comise de acoliții binomului Sandu-Năstase continuă în circumscripțiile de peste hotare. Un observator din partea blocului ACUM la secția de votare din Canada, Stela Leucă, a încercat să influențeze alegătorii, sugerându-le chiar în secția de vot pentru cine să voteze.

Mai mult, susținătoarea lui Sandu și Năstase a postat pe Facebook imaginea care o incriminează. După ce ilegalitatea a fost semnalată, Leucă a șters postarea.

Amintim că și în circumscripția 50, în care candidează Maia Sandu, au fost semnalate nereguli. Candidatul Partidului Șor pe această circumscripție a sesizat Comisia Electorală Centrală că oamenii lui Sandu promit bani în schimbul voturilor la Frankfurt.

photo5447383957722212871

 

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Consiliul Electoral al Circumscripției Uninominale nr. 22 și Comisia Electorală Centrală despre faptul că un candidat al blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” face agitație în incinta secțiilor de votare.

PDM a fost sesizat de către cetățeni, care au transmis imagini video, că Liviu Vovc, candidatul blocului „ACUM Platforma DA și PAS” pe circumscripția nr. 22, a fost surprins făcând agitație electorală în secții de votare.

„Considerăm inadmisibil un astfel de comportament din partea unui concurent electoral, prin care este sfidată legislația electorală”, scrie PDM într-un comunicat de presă.

Pe acest subiect, Partidul Democrat a sesizat şi observatorii internaţionali, acreditaţi pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie 2019, fiindu-le transmise și imaginile video respective.

 

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Ialoveni. Un fost susținător activ al lui Andrei Năstase și a Platformei DA, Aurel Pisica, a furat ștampila unei secții de votare din Ialoveni.

Informația a fost confirmată de către funcționarii Biroului Electoral Ialoveni, care au sesizat poliția.

Oamenii legii au mers acasă la Pisica și au recuperat ștampila.

Făptașul spune că incidentul s-a produs din întâmplare și că după ce a votat, mașinal a pus ștampila în buzunar.

pisica_35898700