De la inimă la inimă. Elevii de la Liceul Teoretic Boris Cazacu au organizat astăzi un târg caritabil pe holul instituției în cadrul căruia au vândut diverse produse alimentare. Banii pe care i-au colectat vor ajunge la spitalul numărul 1 din Chișinău, unde este nevoie de aparate respiratorii pentru copiii bolnavi.

Elevii spun că că au pregătit acasă gustările și că le-au vândut la un preț simbolic. Astfel, costul unui produs varia de la un leu și putea ajunge până la opt lei. Fiecare dintre aceștia a uimit cumpărătorii cu diverse bucate tradiționale din țări precum Franța, Olanda sau Statele Unite ale Americii.

Avem panckcake, avem mere coapte, avem popcorn și cartofi fri specifici SUA, în scop caritabil pentru aparatele de oxigen pentru copii.”
”Este un scop caritabil pentru un copil bolnav din raionul Nisporeni. Noi am pregătit mâncare olandeză ceea ce este tradițional cașcavalul de mai multe feluri pe un singur băț, brioșă cu lămâie, tortă din mere. Deci prețurile sunt în jur de 7 lei.”

Acest târg este făcut cu un scop caritabil pentru a lua aparate medicinale pentru copii, respectiv noi după cum vedeți am avut gustări din Franța. Am făcut  câteva din ingredientele macarons sau eclerele, respectiv  vă îndemnăm să luați croissante după rețeta originală cu umplutură de unt, urechiușele, la fel făcute după receta originală și toate la preț foarte scăzut.”

Directorul liceului, Valeriu Dima spune că inițiativa de ai ajuta pe copilașii de la Spitalul Nr1 din Capitală aparține elevilor.

”Astăzi a avut loc o activitate și anume un târg de caritate unde copiii au prezentat produse alimentare pregătite de ei pentru a fi vândute și ulterior banii adunați să fie donați spitalului numărul 1 din Chișinău unde este nevoie de a procura câteva aparate respiratorii pentru copii bolnavi,” a menționat directorul Liceului Teoretic Boris Cazacu,  Valeriu Dima.