Glumele pipărate au răsunat, astăzi, la greu la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din orașul Nisporeni. Împărțiți în două echipe, elevii clasei a IV-a a instituției de învătâmânt s-au întrecut în cadrul unui concurs umoristic dedicat Zilei Păcălelilor. Întrucât grupurile adversare au avut o evoluție de nota zece, ambele au fost declarate câștigătoare.

”Vai, frumoasa mamei, iată acum eu te-oi băi frumos și te-oi curăța, să fii curățică și frumușică! ”

Participanții au fost supuși la patru probe, între care prezentarea scenetei și dansul. Dar cele mai multe hohote de râs în public a stârnit cea a întrebărilor și răspunsurilor.

,, Cum se numește persoane care se uită la tine din autobuz? O babă. ”

Pe post de spectatori au fost colegii elevilor, care au aplaudat minute-n șir.

” Mi s-a părut distractiv. Eu cred că s-au pregătit foarte mult timp. Au exersat foarte mult, mie îmi pare că au fost bravo.-  Pe cine ai susținut? Amândouă echipe, dar mai mult pe năuși. ”

”Foarte interesant, mai ales glumele pe care le-a spus, sunt foarte interesante și a fost o atmosferă foarte plăcută.”

Mie mi-a plăcut mai mult partea cu mima.”

Participanții au dezvăluit că au fost la prima experiența de acest gen. Aceasta, însă le-a plăcut mult, așa că o vor repeta la prima ocazie.

”Noi astăzi am pregătit un TVC care a fost din patru etape, fiecare echipă s-a pregătit destul de bine.  Cea mai interesantă mi s-a părut sceneta.”

”Ne-am pregătit foarte mult, sceneta mi-a plăcut foarte mult. Așa și la noi, și cât la ei. Eu am fost personajul Păcală, foarte interesant și mi-a plăcut și colegii mei cum au jucat.”

”Foarte frumos, mi se pare că și la năucii tot frumoasă sceneta, dar mi se pare că la noi a fost un pic mai frumoasă. – Ai avut emoții?- Foarte mari mai ales că am fost o soacră, am evut emoții foarte mari. ”

Din juriu a făcut parte doar o singură persoană. Este vorba de profesoara clasei a IV-a, Vera Adam. Dascălul a declarat că a avut pe parcursul concursului mai mari emoții decât elevii săi.

”Am avut emoții pentru fiecare etapă, care au pregătit-o. Ei știind din timp pentru că am făcut repetiții foarte greu, atunci când pregătim cu o singură clasă, două echipe. Cred că pe parcurs asta a fost o lecție. Pe parcurs cred că ne vom obișnui și vom mai organiza asemenea întreceri, concursuri și alte festivități,” a spus învățătoarea Liceului Teoretic  ”Mircea Eliade”, Vera Adam.

”Ziua Păcălelelor” este marcată anual la data de întâi aprilie.

Sursa: Canal 2 Nisporeni