Locuitorii raionului nostru, care dețin cetățenia română, vor putea vota acasă deputații de peste Prut, membri ai Parlamentului European. În orașul Nisporeni va fi deschisă o secție de vot în incinta Școlii de Muzică. Muncitorii au început deja pregătirea acesteia și au instalat cabinele și urnele de vot.

Angajații primăriei orașului Nisporeni sunt responsabili de amenajarea secției de vot din cadrul Școlii de Muzică.  Aceștia au instalat cinci cabine și șase urne de vot,  dar și safeul pentru păstrarea buletinelor de vot.

”Amenajarea secției de votare este în toi. Au rămas puține de pus la punct. Urnele de votare sunt pregătite. Pentru comisie safeul, energia electrică, internet toate sunt pregătite. Deci urmează participarea activă a electoratului și totul este pregătit pentru votare”, a spus angajatul Primăriei orașului Nisporeni, Grigore Lefter.

Edilul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a declarat că deschiderea secției de vot în localitate a fost o solicitare a reprezentanților ambasadei României în Republica Moldova.

” Administrația Publică Locală a dat curs demersului Ambasadei Române și am acordat suportul necesar, pentru a avea, aici, în Nisporeni o secție de votare. Îndemnăm, toți locuitorii raionului Nisporeni cu cetățenie română să participe la vot, să-și exprime votul, deoarece acesta este și un drept, dar este și o obligație morală a fiecăruia dintre noi”, a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Pentru a-și exercita dreptul de vot, locuitorii raionului Nisporeni, care dețin cetățenia română, trebuie să posede un act de identitate românesc valabil. Ei vor putea vota de la ora 08:00 până la ora 18:00. În data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, 36 de secții de votare vor activa în Republica Moldova. În urma scrutinului,  32 de deputați români vor ajunge în Parlamentul European.