Toate drumurile din raionul Nisporeni, care au fost reabilitate în cadrul programului „Drumuri bune” au trecut cu brio peste ninsori. În urma unei inspecții efectuate, șeful Secției Construcții, Savelie Tipa a declarat că drumurile se află într-o stare perfectă. Responsabilul afirmă că pe aceste drumuri se circulă normal, iar de gropi nici vorbă să fie.

”Pot să vă comunic că după topirea zăpezii ne-am deplasat în fiecare sat al raionului cu specialiștii din secții. Am examinat starea drumurilor și pot să vă comunic că toți cei 27 de kilometri de drumuri, îmbrăcate cu asfalt se află într-o stare foarte bună și nu am observat nici-o crăpătură pe aceste drumuri,” a comunicat șeful Secției de Construcții și Dezvoltarea teritoriului, Savelie Tipa.

Cele spuse de Savelie Tipa sunt confirmate și  de primarul comunei Iurceni, Ion Bocan, care a mers personal la fiecare porțiune de drum reabilitată.

”Am hotărât să vin și să inspectez și sectoarele de drum care le avem în comuna Iurceni,  unde beneficiază peste 250 de gospodării și nu de persoane. Direct din aceste drumuri, când ies din ogradă pășesc pe acest asfalt. Cu părere de bine, vreau să spun că drumul este de-o calitate bună. Drumul și asfaltul este de o calitate bună și nu a apărut nici-o gaură și personal am verificat,” a menționat  primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.

În a doua etapă a proiectului, comuna Iurceni va mai beneficia de încă peste un kilometru de drum asfaltat. Locuitorii comunei susțin că sunt mulțumiți de starea drumului.

”Aici să vă spun drept rar când se ridica un om. Aici, glodul era până la genunchi, dar acum bodaprosti. Și de astă vară 2018 iată s-a făcut drumul și nu este o crăpătură sau o gaură. Este foarte accesibil. Iată cu copiii ne ducem la grădiniță. Și îi duc fără nici-o problemă.’’

Înainte era rău, dar acum este bine. Era glod și umblam cu ciubotele și vai de capul nostru când veneam, dar acum bodaproste.”

”La noi este bună, foarte bună. Pe toate drumurile care am mers toate sunt bune. Era rău, mergeam pe drum și era glod, ciubote și galoși, dar acum umblăm prin ogradă, dar așa te duci undeva și mergi în șlapi, în pantofi, în sandale, dar până acum era rău chiar. Mai ales aici mai înjos era foarte rău, nici nu te puteai ridica cu nimic la deal.”

”Se vede că lucrul este făcut calitativ. Văd că este făcut lucrul calitativ se vede că este un lucru bun. Eiiii, numai pomenim deja. Era groaznic ce era aici. Nici nu am cuvinte să spun, greu de tot. Foarte bună și cred că tot ce va merge tot o să fie înspre bine.”

În acest an, în cadrul programului Drumuri bune 2 , în întreaga ţară, vor fi reabilitaţi 2.600 de kilometri de drum. În 2018, au fost reparate 1.600 de kilometri, iar investiţiile au depăşit 1,6 miliarde de lei. Anul trecut, în raionul Nisporeni, cu ajutorul programului au fost renovaţi 35 de kilometri de drum din 32 de localități din raionul Nisporeni. Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost lansat anul trecut de Guvern, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc