Peste 60 de șefi ai instituțiilor de învățământ din raionul Nisporeni vor ridica lefuri mai mari cu până la 1200 de lei. Asta după ce Executivul și-a asumat răspunderea pentru introducerea modificărilor în Legea bugetului de stat pentru acest an. Același act prevede ca și salariile polițiștilor să fie majorate cu până la 800 de lei.

Decizia Executivului a bucurat enorm directorii instituțiilor de învățământ din raionul Nisporeni.

”Este o inițiativă pozitivă și e salutabilă o asemenea inițiativă, deoarece odată cu implementarea legii nr.  270 din 23.11.2018, o majorare substanțială a salariului, au simțit-o anume cadrele didactice tinere și cadrele didactice. Este salutabil majorarea coeficientului de referință pentru directorii instituțiilor, deci de la 1600 la 1800 și deja se va simți o majorare substanțială a salariului directorilor instituțiilor de învățământ, ”  a menționat directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade”, orașul Nisporeni, Vasile Vacari.

Și angajații Inspectoratului de Poliție Nisporeni susțin că inițiativa Guvernului este binevenită și așteptată.

”Această decizie pentru noi este binevenită. Chiar vreau să mulțumesc Guvernului pentru această atitudine față de noi, pentru că angajații Poliției, după cum cunoașteți, de este zi, de este noapte, de e ger, de e vânt, de e soare sunt prezenți la serviciu. Și orice sumă, cât de mică n-ar fi, este oportună pentru noi, pentru polițiști,  ” a afirmat  ofițerul IP Nisporeni, Aliona Loghin.

”Eu văd această inițiativă foarte bună, deci salariul în poliție trebuia încă de mai înainte să fie majorat. Oricum de când activez eu în Poliție salariile au fost diferite. Când am intrat prima oară, salariile erau foarte mici, dar am lucrat așa cu ele. Acum salariile deja sunt normale, sunt mulțumit de acest salariu, ” a spus ofițerul IP Nisporeni, Anatolie Daniliuc.

 

Ministrul Finanțelor afirmă că aceste modificări erau necesare, întrucât noua lege cu privire la salarizare nu a vizat aceste categorii de angajați.

„Au fost introduse modificări în Legea bugetului de stat pentru anul 2019, unde sunt stabilite valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor. Salarii pentru directori sau managerii instituţiilor de învăţământ, apropo vizează aproape patru mii şi ceva de manageri, se vor majora în jur cu 1.000-1.200 de lei,  ” a declarat ministrul Finanțelor, Ion Chicu.

Pentru aceste majorari, în bugetul de stat au fost prevăzute 138 de milioane de lei.