Până la sfârșitul acestui an, locuitorii comunei Șișcani, care numără satele Drojdieni și Odaia nu vor mai căra apă cu gălețile, ci o vor avea la robinete. Aflat într-o vizită în localitate, deputatul Partidului Democrat, Vasile Bîtca, a mers la șantierul stației de tratare și epurare a apei, pentru a se asigura dacă lucrările merg conform termenului stabilit. De asemenea, Vasile Bîtca s-a întâlnit și cu sătenii. Ultimii la rândul lor i-au spus deputatului că abia așteaptă finalizarea acestui proiect.

  Unul dintre cele mai importante proiecte care derulează în comuna Șișcani este construcția stației de tratare și epurare a apei. Odată finalizată, stația va asigura aproximativ 2000 de locuitori cu apă potabilă. Deputatul PDM, Vasile Bîtca, a mers personal la fața locului unde a verificat dacă lucrările merg conform graficului stabilit, mai ales că proiectul a fost lansat atunci când încă ocupa fotoliul de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

”Împreună cu primarul am vizitat și proiectul de aprovizionare cu apă potabilă a comunei Șișcani unde am inspectat lucrările care decurg în aceste zile aici, la Șișcani. Ne-am propus ca acest proiect de aprovizionare cu apă a comunei Șișcani să fie finalizat până la sfârșitul anului și de hramul satului să-l dăm în exploatare. Ne mândrim și noi cu această realizare și așteptăm în curând ca oamenii să primească apă potabilă la robinet,” a afirmat deputatul PDM, Vasile Bîtca.

Costul total al proiectului este de 23 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane au fost alocate din Fondul Ecologic de Stat, iar restul din bugetul primăriei și alocațiile sătenilor. Proiectul presupune trei etape, iar acum muncitorii lucrează la ultima.

”La șantierul apeductului, la apeduct am vizitat dumnealui încă fiind în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale, a fost persoana care ne-a ajutat și a fost prima alocare în acest proiect, dumnealui a dat start proiectului. Suntem foarte mulțumiți. Noi am preconizat ca de acest proiect să beneficieze toți locuitorii satului Șișcani inclusiv și grădinițele, centrul medicilor de familie, gimnaziul,” a menționat primarul comunei Șișcani, Vladimir Bodeanu.

După ce a vizitat șantierul stației de tratare și epurare a apei, deputatul democrat, Vasile Bîtca s-a întâlnit cu sătenii. În cadrul întrunirii, deputatul PDM le-a vorbit acestora despre mai multe proiecte care au fost finalizate în comună.

’’Vreau să vă spun că pe parcursul deja de la electorală încoace noi am rezolvat problemele care le-am promis în electorală câteva din ele. Ca să fiu mai explicit este vorba despre bani la grădiniță, s-au dat prin hotărâre de Guvern, în sumă de 700.000 de mii de lei la grădinița numărul unu. Adăugător am hotărît una dintre cele mai strigente, zic eu după mine, în comuna Șișcani este vorba despre aprovizionarea cu apă potabilă. Acestea sunt problemele care noi le-am acumulat pe parcursul electoralei,” a precizat deputatul PDM, Vasile Bîtca.

Locuitorii comunei Șișcani spun că datorită actualului Guvern, în ultimii ani, localitatea s-a schimbat la față.

’’Practic radical s-a schimbat situația în teritoriu și în primul rând noi ne bucurăm că în sfârșit comuna Șișcani, o să dispună de apă potabilă. Ne va putea ajuta ca să avem și noi apă bună, apă potabilă de băut. Ne bucurăm că am fost auziți. Noi ne bucurăm că ni se îmbunătățește starea în comuna noastră.”
”Traiul s-a schimbat înspre bine și sperăm că datorită Guvernului o să se schimbe și mai bine. S-a implementat proiectul ce ține de drumurile în satul Drojdieni. Dacă lucrurile se schimbă, tineretul vor să rămână la sate, au o tragere de inimă să lucreze, să meargă pe drumuri bune, să consume și apă bună.”

La rândul său, Vasile Bîtcă le-a dat asigurări oamenilor că Partidul Democrat tinde să le aducă bunăstare și că faptele bune vor continua.

”Noi am fost bucuroși de vizita de aici. Viața în Partidul Democrat urmează și după alegeri nu numai până la alegeri. Noi suntem în teritoriu în fiecare luni împreună cu primarii. Discutăm problemele care sunt și mergem la realizarea faptelor și nu vorbelor în continuare în raionul Nisporeni,” a specificat deputatul PDM, Vasile Bîtca.

Cetăţenii care au nevoie să discute direct cu deputatul democrat Vasile Bîtca, o pot face în fiecare zi de luni, în intervalul orelor 10- 12,  la sediul Organizației Raionale a Partidului Democrat din Nisporeni.