Grigore Hanganu, bărbatul din satul Călimănești, raionul Nisporeni, care crește de unul singur patru copii, va avea parte în acest an de un Paște îndestulat. Familia a primit în dar produse alimentare pentru masa de sărbătoare, dar și o sumă de bani, de peste zece mii de lei. Darul a fost făcut de către mai mulți membri PDM. Cea mai mare contribuție financiară a avut-o parlamentarul, Vasile Bîtca, care și-a donat primul salariu de ales al poporului.

Membrii  Partidului Democrat din Moldova au făcut o vizită surpriză familiei Hanganu. Acasă erau stăpânul casei și doi dintre copii: Victoria, de 11 ani și sora ei mai mică cu 9 ani. Fata și băiatul, cu vârstele cuprinse între 4 și 5 ani, erau la grădiniță.

”Aceste produse alimentare care sunt colectate și cumpărate de colegii  noștri de PDM ca sărbătorile de Paști să fie mai vesele la voi în familie. Produsele alimentare și peste 10 mii de lei  pentru ca să cumperi hăinuțe la copii, să ai grijă de copii în continuare”.

Gestul oaspeților a adus emoții de bucurie atât pentru cele două fete, cât și pentru tatăl lor. Cu lacrimi în ochi,  Grigore Hanganu, de 36 de ani, ne-a mărturisit că nu avea ce pune pe masa de sărbătoare. Acum, el a scăpat de această problemă, iar Paștele va fi o adevărată sărbătoare. Mai mult, după Ziua Învierii, el se va apuca de reparat locuința, care se află înt-o stare deplorabilă.

”Niște emoții mari, care rar le simt. Vreau să mulțumesc echipei PDM și tuturor celor care m-au ajutat. Ajutor mare, care prinde bine, pentru ca să pot să mă apuc de o construcție de reparație”, a mărturisit locuitorul satului Călimănești, Grigore Hanganu.

Donațiile au venit din partea a aproape 20 de membri ai Partidului Democrat din raionul Nisporeni, între care deputatul Vasile Bîtca.

Eu în calitate de deputat, aici, am depus salariul, după cum s-a anunțat de președintele fracțiunii, Pavel Filip. Am făcut această donație din plăcere, fiindcă am și eu cinci copii acasă și îmi dau bine seama ce înseamnă să crești de unul singur acești copii”, a afirmat deputatul PDM, Vasile Bîtca.

Nici autoritățile raionale din orașul Nisporeni nu vor trece cu vederea familia Hanganu. Președintele instituției, Ghenadie Verdeș, a declarat că în timpul apropiat ea va primi un ajutor bănesc.

”Am și vorbit cu stăpânul casei ca să vină cu un demers, o să vină în suport și direcția de Asistență Socială pentru a perfecta acest dosar și bineînțeles o să venim și noi prin intermediul Consiliului Raional să oferim un suport material, bănesc pentru această familie. În comun o să le fie mai ușor și noi suntem bucuroși că am reușit să facem acest lucru,” a menționat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.
Grigore Hanganu își crește de două luni cei patru copii, după ce mama lor a fost răpusă de o boală incurabilă. Bărbatul nu are cui să-i lase în grijă, nu poate avea un loc de muncă, iar situația financiară în care se află este una dificilă. Mai mult, el îngrijește și de mama sa, care este țintuită la pat și fratele invalid.