Locuitorii comunei Iurceni se vor putea bucura, în curând, de o sală de sport, o filială a Școlii Sportive din orașul Nisporeni. Mai mult, ei vor avea și o sală modernă pentru festivități. Veștile bune au venit din partea deputatului  Partidului Democrat, Vasile Bâtcă, care a întreprins o vizită în localitate și a inspectat șantierele de reconstrucție a încăperilor.

Primul șantier vizitat de către deputatul democrat, Vasile Bâtcă, a fost cel, unde este renovată, acum, unica sală de sport din localitate. În urma acestuia, atât locuitorii comunei Iurceni, cât și cei din satele vecine vor beneficia de o sală de fitness. Mai mult, în încinta încăperii vor fi organizate competiții sportive.

Al doilea proiect important este renovarea sălii de festivități din încinta Casei de Cultură. Aceasta va fi dotată cu o scenă și cortină mare, și va putea găzdui aproape 600 de oameni. Costul acestor lucrări este de peste un milion de lei, bani alocați din Fondul Bugetului de Stat.

Ulterior, Vasile Bâtcă a inspectat lucrările de renovare a unui drum, care se întinde pe o distanță de aproape un km. Reparația străzii costă trei milioane de lei, 80 la sută din bani provin din Bugetul de Stat, iar restul – de la administrația publică locală.

Totodată, Vasile Bîtca a anunțat că și instituția școlară va trece în următoarea perioadă prin schimbări pozitive.

”Eu vreau să vă asigur că în continuitate vom merge pe implementarea acestor proiecte, fiindcă deja noi discutăm și la școală avem alocate surse financiare în jur la 700.000 de mii de lei din Bugetul de Stat date la școală. Din 400.000 de mii de lei tot la școală date din componenta raională, care formează bugetul instituțiilor de învățământ din raionul Nisporeni,” a declarat deputatul PDM, Vasile Bîtcă.

Mulți oameni spun că viața lor a devenit mult mai bună datorită proiectelor inițiate de PDM.

”Acum trăim ca la oraș, avem toate, toate condițiile nu ne lipsește nimic”.

De când este Partidul Democrat la conducere s-au schimbat multe. S-au făcut multe: canalizare, lumină stradală. Acum merge lucrul la Casa de Cultură și suntem foarte bucuroși”.

Cetăţenii care au nevoie să discute direct cu deputatul democrat, Vasile Bîtca, o pot face în fiecare zi de luni, în intervalul orelor 10- 12,  la sediul Organizației Raionale a Partidului Democrat din orașul Nisporeni.