Rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie au fost validate de Curtea Constituţională. După câteva ore de dezbateri, magistraţii au confirmat mandatele celor 101 deputaţi. 

Potrivit rezultatelor finale, PSRM a obţinut cel mai mare număr de fotolii în legislativ, 35 la număr. Formaţiunea este urmată de PDM, cu 30 de mandate. Blocul PAS-PPDA va avea 26 de locuri în viitorul Parlament, iar Partidul „Şor” – şapte. Trei fotolii din legislativ vor fi ocupate de parlamentari independenți.

Înalta Curte a respins contestaţii depuse de blocul electoral „ACUM” cu privire la anularea rezultatelor scrutinului în cinci circumscripţii uninominale. Totuşi, a fost acceptată propunerea de a numi actualul Legislativ al X-lea, iniţiativă ce aparţine Partidului Democrat din Moldova.

„Având în vedere faptul că de la alegerea primului Parlament a RM, care a funcţionat în perioada anilor 1990 -1994  şi până la expirarea mandatului ultimului Parlament, care a fost ales pe 30 noiembrie 2014 în RM au fost alese nouă legislaturi. Curtea Constituţională confirmă rezultatele alegerile Parlamentului de legislatura a X-a din 24 februarie 2019 în circumscripţia naţională. Confirmă rezultatele alegerilor de legislatura a X-a din 24 februarie 2019 din circumscripţiile uninominale”, a declarat Mihai Poalelungi, preşedintele Curții Constituționale