În acest weekend, sportivi din toată țară s-au adunat în orașul Nisporeni. Aceștia au participat la Cupa Republicană la Gimnastică pe Trambulină. Tinerii au trebuit să își etaleze măestria, dar și elasticitatea în cadrul a trei probe. Totuși, cei care i-au impresionat pe jurați au fost gimnaștii din Nisporeni, care au și ocupat locurile de frunte.

Competiția a adunat 40 de participanți, elevi ai școlilor sportive din diferite colțuri ale țării, precum din raionul Leova, dar și din municipiul Bender. Concurenții au avut de înfruntat trei probe, iar ca să le țină piept, participanții spun că s-au pregătit luni în șir.

„M-am antrenat foarte bine și merit să mă duc la diferite campionate și competiții. Poate o să primesc și eu ceva și să-i fac multă bucurie mamei.”

„Da, îmi este frică să nu cad. Da, sper să câștig. Dar dacă nu locul întâi, măcar să particip.”

„Sunt unele emoții mari, dar și nu chiar atât de mari, pentru că știu că m-am pregătit bine și e posibil să iau loc și să nu cad.”

„M-am pregătit vreo câteva săptămâni. Adversarii mi se par cam grei, dar cred că voi lua și eu un loc.”

Antrenorii sportivilor susțin că discipolii lor sunt bine pregătiți și sunt gata să facă față concurenței acerbe.

„Toți s-au pregătit, totul e bine,  se prezintă minunat. Noi mereu venim, de câțiva ani. Este un turneu bun și mereu se petrece la un nivel înalt,” a spus antrenorul Școlii Sportive din Bender, Vitalie Gurgurov.

„Copilașii muncesc, muncesc. Necătând că sportul e lucru fizic foarte greu, copiii se deprind, se obișnuiesc de mici copii să muncească. Doresc să văd copiii mei permanent pe podiumul de onoare, pe podiumul premiant,” a menționat antrenorul Școlii Sportive din Leova, Ion Răilean.

„S-au pregătit intens, deci în fiecare zi, de luni până vineri. Ca orice antrenor, sperăm că vom lua cele mai bune locuri la întâietatea dată,” a comunicat antrenorul Școlii Sportive Nisporeni, Igor Josan.

Pentru premiul mare s-au luptat atât fetele, cât și băieții. În final, cupele au fost câștigate de sportivii din urba noastră.

„Mă simt foarte bine și cred că nu va fi ultima. Am luptat mult și m-am străduit. Toți copiii erau bine pregătiți,” a spus sportiva, Elena Badac.

„Medalii doar de primul loc. Lupta a fost aprigă, foarte grea, sportivii destul de pregătiți și în final m-am străduit și am învins. Datorită antrenorului și muncii depuse în sala asta de sport. Toate meritele se datorează antrenorului,” a menționat sportivul, Ion Șcurco.

Gheorghe Mătăsaru, antrenorul celor doi sportivi spune că se mândrește că premiile mari au rămas acasă.

„Nu, prima data asta e. Eu activez în școala asta de 50 de ani, la 1 octombrie am împlinit 50 de ani. Foarte fericit sunt că eu am așa discipoli buni, ascultători, care mă ajută,” a comunicat antrenorul Școlii de Sport Nisporeni, Gheorghe Mătăsaru.

La eveniment a fost prezent și președintele Federației de Gimnastică pe Trambulină.

„Cele mai multe locuri premiante le-au luat sportivii de la Nisporeni. În rest am avut premii și sportivii de la Leova, de la Bender. Toată lumea a fost împăcată,” a afirmat președintele Federației de Gimnastică pe Trambulină, Anatolie Milevschi.

Cupa Națională de Gimnastică pe Trambulină se desfășoară, tradițional, în orașul nostru, în luna noiembrie, încă din anul 2005. Competiția a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetărilor.